16.10.2018-17:20 (Son Güncelleme:16.10.2018-17:20)

Cemal Kaşıkçı'nın Ölümündeki Konsolosluk Kanıtı

Türk yetkililer Cemal Kaşıkçı'nın Arap Konsolosluğu'nda öldürüldüğüne dair kanıtlar buldu.

Pazartesi günü, Türk uzman ekibi, Arap Konsolosluğu çevresindeki açık alandan toprak örneği aldı ve ayrıca bina içindeki kan izlerini tespit etmek için ultraviyole ışınları kullandı. Türk polisi Salı günkü bildirisine göre, isimsiz bir yetkiliyi gerekçe göstererek, Türk televizyon kanalı NTV'nin muhabiri Suudi Cemal Kaşıkçı’nın İstanbul merkezli Arap Konsolosluğu'nda öldürüldüğüne dair kanıtlar buldu.

Bu durum, hükümet politikalarını eleştirdiği bilinen Suudi gazetecisi Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolması ile ilgili gizemli bir gelişme olarak ortaya çıkabilir. 2 Ekim'de kayıp olan Kaşıkçı en son bir evlilik belgesi için İstanbul'daki Arap Konsolosluğu’na girdiğinde görüldü.Ankara, daha önce Kaşıkçı’nın, Riyad'ın şiddetle reddettiği diplomatik temsilcilikte tutuklanıp öldürülmüş olabileceğini iddia etti. Arap yetkililer, Kaşıkçı’nın daha sonra aynı gün binadan ayrıldığı konusunda ısrar ettiler ve gerekirse Türk Konsolosluklarını Arap Başkonsolosluk binasını aramaya davet ettiler.

Arap ve Türk araştırmacıların bir araya getirdiği önceki incelemede, gazetecinin binadan hiç ayrılmadığını kanıtlayan Kaşıkçı davasıyla ilgili bazı kanıtlar elde edildiği bildirildi. Bazı ülkeler davaya dair kaygılarını dile getirdi; ABD Başkanı Trump, Suudi Arabistan'a, şüpheli cinayetin arkasında Riyad'ın olduğu ortaya çıkarsa "ağır cezalandırma" tehdidinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr