Trump Honduras’ı Tehdit Etti

ABD Başkanı Donald Trump, Honduras başkanını, ABD sınırına doğru giden mülteci kervanını durdurmadığı takdirde, ABD'nin Honduras'a tüm yardımını keseceği konusunda uyardı.

16.10.2018-16:49 - (Son Güncelleme: 16.10.2018-16:50) Trump Honduras’ı Tehdit Etti

ABD Başkanı Donald Trump, Salı günü yazdığı bir Twitter gönderisinde, Honduras başkanını, ABD sınırına doğru giden mülteci kervanını durdurmadığı takdirde, ABD'nin Honduras'a tüm yardımı keseceği konusunda uyardı. Trump, "Birleşik Devletler, Honduras Devlet Başkanı'nı, ABD'ye giden büyük insan kervanını durdurmayıp Honduras'a geri getirmediği takdirde Honduras'a verilecek paranın ve yardımın hemen kesileceği konusunda bilgilendirdi!" yazdı.

Daha önce ABD Dışişleri Bakanlığı Güvenlik Dairesi, ABD'nin Honduras'ın 2020'de yürürlüğe girecek geçici koruma statüsünü sona erdirdiğini söylemişti.

Honduraslı binlerce insan 1999 yılında geçici koruma statüsüne kavuşmuştu ve bu ülkelerindeki yıkıcı kasırgadan sonra ABD'de kalmalarına izin veren bir hamleydi. Geçici koruma statüsü, ülkelerinde doğal afet, silahlı çatışma veya diğer olağanüstü olaylar olması durumunda yabancıların ABD'de kalmasına izin veren bir statüdür.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal