17.10.2018-15:28 (Son Güncelleme:17.10.2018-15:39)

Almanya Dışişleri Bakanı Suudi Arabistan Gezisini İptal Etti!

Almanya Dışişleri Bakanı, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı vakası sebebi ile Suudi Arabistan gezisi planını askıya aldığını duyurdu.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı vakası sebebi ile Suudi Arabistan gezisi planını askıya aldığını duyurdu.

ZİYARET PLANINI ASKIYA ALDI

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, olası Suudi Arabistan'ı ziyaret planını askıya aldığını duyurdu.

KAŞIKÇI VAKASINDA YETKİLİLERİN AÇIKLAMA YAPMASINI BEKLİYOR

Heiko Maas, Tunus Dışişleri Bakanı Hamis el-Cihinavi ile görüşmesi ardından yapılan ortak basın toplantısında, Suudi Arabistan gezisi ile alakalı, Cemal Kaşıkçı olayında görevlilerin açıklama yapmasını beklediğini söyledi.

Kaşıkçı olayındaki iddiaların "çok rahatsız" edici olduğunu ve bu olayın hemen ve boşluk kalmadan tam olarak açıklanması gerektiğini ifade eden Alman Dışişleri Bakanı Maas, Almanya olarak bu hususta Suudi Arabistan'dan eksiksiz soruşturma beklentilerini ve suçluların hesap vermesi gerektiğini söylediklerini anımsattı.

Maas, Suudi Arabistan'a planlama kısmında olan ziyaretin ise Suudilerin gerçekleştirecekleri açıklama ardıdnan kesinleşeceğini bildirdi.

Heiko Maas, "Suudi Arabistan bu hususta açıklama yapacağını açıkladı. Biz de bunu bekleyeceğiz. Bu açıklama ardından ziyaret planlarının mantıklı olup olmadığına bakıp karar vereceğiz." diye konuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr