14.06.2018-16:08 (Son Güncelleme:14.06.2018-16:01)

ABD Başkanı Trump'tan Petrol Fiyatları Açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump Twitter'dan petrol fiyatları ile alakalı bir paylaşım yaptı. Trump petrol fiyatlarının yüksek olmasından OPEC ülkelerini sorumlu tuttu.

ABD Başkanı Donald Trump, petrol fiyatlarının fazla olmasından Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünü (OPEC) sorumlu tuttu.

Trump, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan gerçekleştirdiği paylaşımda, petrol fiyatlarının çok fazla olmasının altını çizdi.

"Petrol fiyatları çok fazla, arkasında gene OPEC var, bu iyi değil." ifadesini kullanan Trump, nisan ayında da OPEC'i petrol fiyatlarını yapay olarak yükseltmekle suçlamıştı.

OPEC, petrol fiyatlarının önemli oranda düşmesinin sonrasında Kasım 2016'da üretimi azaltma kararı almıştı. Birkaç defa uzatılan imalatı azaltma anlaşması, bu senenin sonuna dek sürecek.

AA muhabirinin aktardığı bilgilere göre, Brent petrolün varil fiyatı, Kasım 2016- Haziran-2018 arasında yaklaşık yüzde 50 değer kazandı. Suudi Arabistan ve Rusya'nın petrol fiyatlarındaki artış sebebiyle imalat artışına gitme hususunda görüşme yaptığı da biliniyor.

OPEC ve OPEC dışındaki ülkelerin bakanlarının 22-23 Haziran'da Viyana'da bir araya geleceği görüşmede, imalata yönelik kararın netleşmesi bekleniyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr