09.10.2020-17:52 (Son Güncelleme:09.10.2020-17:50)

39. İstanbul Film Festivali Başladı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 39. İstanbul Film Festivali başladı.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle ve İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 39. İstanbul Film Festivali başladı. Dünya sinemasının en yenileri, Türkiye'den en iyi belgeseller, usta yönetmenlerden son filmler ve yeni keşiflerin aralarında bulunduğu 40 filmden oluşan zengin programıyla yeniden sinema salonlarında sinemaseverlerle buluşacak.

39. İstanbul Film Festivali, 9-20 Ekim tarihleri arasında hem online ortamda hem de yeniden sinema salonlarında izleyicilerle buluşuyor. Filmekimi, pandemiden dolayı bu yıl festival galalarıyla birleşecek. Ulusal Belgesel Yarışması ve Paribu’nun tema sponsoru olarak destek verdiği Filmekimi Galaları filmleri Cinemaximum Nişantaşı City’s ve Kadıköy Sineması’nın yanı sıra festivalin çevrimiçi gösterim sitesi filmonline.iksv.org’da da erişime açılıyor.

Uluslararası Yarışma filmleri ise yalnızca filmonline.iksv.org üzerinden izlenebiliyor. Koronavirüs önlemleri kapsamında filmler için gişelerden basılı bilet alınamayacak, sinema biletleri satış işlemleri yalnızca biletix.com adresi üzerinden gerçekleştiriliyor. Çevrimiçi gösterimlerin biletleri yalnızca filmonline.iksv.org adresinden alınabiliyor.

Festival kapsamındaki birçok film gösterimi yönetmen ve ekiplerinin katılımıyla sinema salonlarında yapılacak.

FESTİVALDE YARIŞMA SERÜVENİ

39. İstanbul Film Festivali’nde yarışma heyecanı 9 Ekim itibarıyla başlıyor. Uluslararası Yarışma ve Ulusal Belgesel Yarışması’nda ödül kazanan filmler, 20 Ekim akşamı ilan edilecek. Uluslararası Yarışma filmleri yalnızca festivalin çevrimiçi platformu filmonline.iksv.org’da gösterilecek.

HALK ÖDÜLÜ GERİ DÖNÜYOR

39. İstanbul Film Festivali Uluslararası Yarışması’nda ilk defa online ortamda verilecek Halk Ödülü’nü kazanacak filmi belirlemek üzere yine çevrimiçinden oy kullanılacak. Ödülü kazanan film, 20 Ekim’de yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

ULUSAL BELGESEL YARIŞMASI

İstanbul Film Festivali’nin belgesel sinemayı ve belgeselcileri desteklemek için düzenlediği Ulusal Belgesel Yarışması’nda en iyi filme 10.000 TL değerinde En İyi Belgesel Ödülü verilecek.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr