Amerika, İki Savaş Gemisini Karadeniz'e Gönderiyor!

Rusya ve Ukrayna arasındaki askeri tansiyon yükselirken 2 ülke ayrılıkçı Donbas bölgesinin hudutlarına askeri yığınak yapma hamlelerini sürüyor. Amerika Birleşik Devletleri (ABD), 2 savaş gemisini gelecek hafta Karadeniz'e yollamaya karar verdi. Geçiş için Türkiye'ye bildiri yapıldı.

09.04.2021-14:05 - (Son Güncelleme: 09.04.2021-16:14) Amerika, İki Savaş Gemisini Karadeniz'e Gönderiyor!

Donbas'ın Şumı bölgesinde 26 Mart tarihinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateşin ardından dört Ukrayna askeri yaşamını yitirmişti. Rusya yanlısı ayrılıkçıların varılan ateşkesi ihlal etmeye başladığını belirtemesinin akabinde Kremlin'den açıklama yapılmış, "Ukrayna'nın öyle ya da böyle yapabileceği bir provokatif hamlenin savaşa yol açabileceğinden endişeliyiz" denilmişti.

2 ülke operasyon hazırlığı gerçekleştirdiği Donbass bölgesine askeri sevkiyatına devam ederken hudut hattında bulunan askerlerin sayısı 200 bini geçti.

TÜRKİYE'YE BİLDİRİM YAPILDI

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ordusu da Rusya ile tansiyonu yükselen Ukrayna'ya verilen desteğini göstermek için Karadeniz'e savaş gemileri göndermeyi düşündüğü belirtmişti. Gelişmelerin arından Amerika Birleşik Devletleri, bölgeye 2 tane savaş gemisi göndermeye karar aldı. Bu hamle için de Karadeniz'e yapılacak geçiş için Türkiye'ye bildirim yapıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal