NATO'dan Dikkat Çeken Ukrayna Hamlesi

Rusya ve Ukrayna arasında Donbas krizi meydana gelirken NATO'nun resmi internet sitesine, İngilizce, Rusça ve Fransızca dil alternatifinin ardından Ukraynaca da eklendi. Ukrayna, NATO'ya mensup olma talebini belirtirken Rusya ise bu duruma itiraz ediyor.

09.04.2021-12:46 - (Son Güncelleme: 09.04.2021-12:46) NATO'dan Dikkat Çeken Ukrayna Hamlesi

Rusya ve Ukrayna arasında yer alan Donetsk ile Lugansk kentlerini de kapsayan geniş kömür rezervlerine sahip Donbass bölgesinde meydana gelen kriz her geçen gün derinleşiyor. Ukrayna'nın mensupluğunu istediği, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü, (NATO) resmi internet sitesine Ukraynaca da eklendi. 

Resmi internet sitesinde daha öncesinde İngilizce, Fransızca ile Rusça dil alternatifi olan NATO resmi internet sayfasına 6 Nisan'da Ukraynaca da eklendi. Böylelikle Google arama motoru Ukraynalılara otomatik bir şekilde NATO web sitesinin devlet dilindeki sürümünü sunabilecek.

UKRAYNA NATO'YA ÜYE OLMAK İSTİYOR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna hududunda yer alan Rus güçlerinin hareketi ile tekrardan yükselmeye başlayan Ukrayna-Rusya tansiyonu sebebiyle NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefon konuşması gerçekleştirmişti. Ukrayna tarafından yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Zelenskiy, müzakerede ülkesinin ittifaka mensup olma talebini ifade ederek NATO'dan bir üyelik planı oluşturulmasını istediği bildirilmişti.

RUSYA'DAN UKRAYNA'NIN ÜYELİĞİNE İTİRAZ

Diğer taraftan, Kemlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Ukrayna'nın NATO'ya dahil olmasının ülkedeki buhranı daha da kötüleştireceğini dile getirdi. Ukrayna'nın NATO'ya dahil olmasının ülkedeki iç buhranı çözmeye yardımcı olmayacağını ifade eden Peskov, "Bizim açımızdan bu, durumu daha da kötüleştirecektir. Çünkü NATO'ya girmekten söz ederken hiçbir şekilde halkın görüşleri göz ardı edilemez." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal