Altun, Yabancı Medyayı Uyardı: 'Bir Daha Aynı Hatayı Yapmayın'

“COVID-19 salgını patlak verdiğinden bu yana Türkiye’nin gösterdiği güçlü performans ortadayken, ülkemizle hiçbir ilgisi olmayan haberlerde Türkiye’den fotoğraflar kullanması okuyucuları yanıltmaktan başka bir şey değildir.”

14.03.2020-13:56 - (Son Güncelleme: 14.03.2020-13:58) Altun, Yabancı Medyayı Uyardı: 'Bir Daha Aynı Hatayı Yapmayın'

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, New York Times, CNN International ve BBC’ye, ABD ve Avrupa’dan coronavirüs haberlerinde alakasız ve yanıltıcı bir biçimde Türkiye’den fotoğraflar kullanmasını eleştiren bir mektup yolladı. Bu uyarı üzerine New York Times, CNN International ve BBC söz konusu fotoğrafları kaldırdı.

Altun, mektubunda Türkiye’de salgın başladığından şu ana kadar 5 coronavirüs vakası görüldüğünü ve herhangi bir can kaybı meydana gelmediğini ifade etti.

Sağlık Bakanlığının virüs Türkiye’de görülmeden evvel korunma yöntemleri, sağlık çalışanlarının eğitilmesi ve salgın durumunda hastanelerin ve tesislerin hazır hale getirilmesi gibi hususlarda farkındalık yarattığını ifade eden Altun, aynı zamanda okulların geçici olarak tatil edildiğini, konserlerin ertelendiğini ve birçok Avrupa ülkesiyle uçuşların da kaldırıldığını kaydetti.

Fahrettin Altun mektubunda “COVID-19 salgını patlak verdiğinden bu yana Türkiye’nin gösterdiği güçlü performans ortadayken, ülkemizle hiçbir ilgisi olmayan haberlerde Türkiye’den fotoğraflar kullanması okuyucuları yanıltmaktan başka bir şey değildir. Bu sebeple gelecekte aynı hataları yapmaktan kaçınmanızı tavsiye ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

NEW YORK TİMES: “KESİNLİKLE HAKLISINIZ, O FOTOĞRAFLAR KULLANILMAMALIYDI.”

New York Times ise İletişim Başkanı Fahrettin Altun’a cevaben gönderdiği mektupta, “Kesinlikle haklısınız, o fotoğraflar kullanılmamalıydı. Konuyla alakalı fotoğraf editörleri de bir yanlışlık yapılmış olduğunu kabul ettiler. Fotoğraf haberden kaldırıldı.” şeklinde bir açıklamada bulunarak geri adım attı.

CORONAVİRÜS HABERLERİNE TÜRKİYE FOTOĞRAFLARIYLA YANILTMA

New York Times, Trump yönetiminin Şengen ülkelerini kapsayan ve Türkiye ile alakası olmayan, Avrupa’ya yönelik seyahat yasağı haberinde İstanbul’dan bir fotoğraf kullanmıştı.

BBC ise Kanada Başbakanı Trudeau ile eşinin karantina altına alınması, ABD’nin seyahat yasağı ve İtalya’da dükkanların kapatılmasıyla alakalı haberlerinde Türkiye’den fotoğraflar kullanmıştı.

CNN International da Formula 1’in Avustralya’nın Melbourne kentinde yapılacak Grand Prix Yarışının iptali, İtalya’daki kalp cerrahi bölüm başkanı tarafından yapılan açıklama ve Capitol Complex’e kamu erişiminin askıya alınmasına ilişkin açıklama haberlerini İstanbul’dan fotoğraflarla yayınlamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal