Altın fiyatları yeniden doğacak: Uzmanlar gram altın için tahmin verdi

Yeni haftaya düşüşle başlayan altın fiyatları hakkındaki son haberler, yatırımcıların gündemini meşgul ediyor. ABD’den gelecek verilerin fiyatların kısa vadedeki gidişatını etkilemesi bekleniyor. İşte 22 Ocak 2024 altın fiyatları…

22.01.2024-10:53 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-17:39)

Cuma günü ons altındaki artışla beraber yönünü yukarı çeviren gram Altın günü yüzde 0,47 yükseliş yaşayarak 1968 lira seviyelerinden tamamladı. 

Yeni haftaya yatay seyirle giren gram altın fiyatı, saat 10.30 itibariyle önceki kapanışa göre biraz daha aşağıya inerek 1967 liradan işlem görüyor. Öte yandan çeyrek altın 3 bin 290 liradan, cumhuriyet altını 13 bin 410 liradan satılıyor. Ons altın ise an itibariyle yüzde 0,2 değer kaybı yaşayarak 2023 dolar seviyesinde.

Orta Doğu’daki gelişmeler takip ediliyor

AA’nın haberine göre; Uzmanlar, önemli merkez bankalarının gelecek dönem para politikalarına ilişkin belirsizliklerin emtia fiyatları üzerindeki etkilerini vurgulayarak, bu hafta açıklanacak faiz kararları ve Orta Doğu'daki gelişmelerin yatırımcıların dikkat odağına yerleştiğini ifade ediyor. Beklentiler, bazı merkez bankalarının mart ayında faiz indirimine gidebileceği yönünde olsa da, bu beklenti geçen aylarda güç kaybetmiş durumda. Makroekonomik veriler ve merkez bankası yetkililerinin açıklamaları, faiz indirimi beklentilerini zayıflatan faktörler arasında yer alıyor. 

Altın Fiyatları

ABD Merkez Bankası'nın faiz indirimi olasılığıyla ilgili tahminlerin düşüşe geçtiği gözlemlenirken, bu hafta açıklanacak ABD büyüme verilerinin Fed'in gelecekteki adımlarına dair sinyaller içerebileceği belirtiliyor. Analistler, bu verilerin piyasalarda volatiliteye neden olabileceğine dikkat çekiyor. Bugün içerde merkezi yönetim borç stoku, dışarda ise ABD'de öncü endeks verileri takip edilecek. Teknik açıdan altının ons fiyatında direnç seviyelerinin 2 bin 40 ve 2 bin 60 dolar, destek seviyelerinin ise 2 bin 20 ve 2 bin 10 dolar olduğu belirtiliyor.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal