Alper Gezeravcı’nın 14 günlük programı ortaya çıktı: İlk görüşmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacak

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, uzaydaki yolcuğuna Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘’İstikbal göklerdedir" sözüyle başladı. 14 gün boyunca uzayda kalacak olan Gezeravcı’nın ilk görüşmesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı öğrenildi. İşte detaylar…

22.01.2024-10:42 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-14:51)

Türkiye için büyük bir tarihe imza atan astronot Alper Gezeravcı, 14 gün boyunca Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) kalmaya devam edecek. 

19 Ocak 2024 tarihinde saat 00.49’da NASA'nın Florida'da bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nden gerçekleştirilen fırlatma sonrasında uzaya çıkan Alper Gezeravcı, 20 Ocak 2024 TSİ 13.42’de ISS’ye kenetlendi.

İlk mesajı ‘İstikbal Göklerdedir’

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda gerçekleştirdiği konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk'ün "İstikbal göklerdedir" sözünü bir kez daha yineleyerek dünyaya anlamlı bir mesaj iletti. Gezeravcı'nın 14 günlük uzay programı detaylarıyla paylaşıldı. Türkiye ile sık sık iletişim kuracak olan Gezeravcı, bugün ilk görüşmesini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirecek. Uzay İstasyonu'ndaki görevi süresince en az 7 kez Türkiye ile iletişime geçmesi planlanan Alper Gezeravcı, ailesi ve Sanayi Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile de görüşecek.

Alper Gezeravcı

Türkiye’yi izleyecek

Türk astronot Alper Gezeravcı, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda geçirdiği süre boyunca Türk öğrencilerle etkileşimde bulunacak. Samsun, Kocaeli, Hatay, Diyarbakır, Konya ve Balıkesir'den gelen üniversite, lise ve ortaokul öğrencileriyle deneyimlerini paylaşacak. Gezeravcı, uzaydan Bakü, Konya, Ankara, İstanbul ve Çanakkale'nin fotoğraflarını çekerek, Mersin'in Silifke ilçesi ile Ağrı Dağı'nı da fotoğraflayacak.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal