Kızıldeniz'de güvenli geçiş için yeni öneri: Husilerden İsrail kısıtlaması!

Yemen'de etkin olan İran destekli Husi isyancılar, Kızıldeniz'den geçen gemiler için "İsrail ile bağlantıları olmadığını" açıklamalarının, gemi geçişlerini kolaylaştırmak adına en basit çözüm olduğunu belirtti. Husiler, bu açıklamayı yapan gemilerin Kızıldeniz'den güvenli bir şekilde geçtiğini ifade etti.

22.01.2024-10:36 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-14:44)

Yemen'deki İran destekli Husi isyancıların Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi, Kızıldeniz'den geçen gemilere yönelik yeni bir öneriyle gündeme geldi. Husi, Sosyal Medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, gemilerin Kızıldeniz'den güvenli bir şekilde geçmelerini sağlamanın en basit çözümünün, otomatik tanımlama sistemlerine "İsrail'le bir bağlantımız yoktur" ibaresini eklemeleri olduğunu belirtti.

64 Gemiye güvenli geçiş

Yemen'deki İran destekli Husi isyancıların Yüksek Siyasi Konsey Üyesi Muhammed Ali el-Husi, Kızıldeniz'den geçen gemilere ilişkin önerisinin etkinliğini vurgulayarak, kasım ayından bu yana "İsrail ile bağlantımız yoktur" ibaresini kullanan 64 geminin güvenli bir şekilde Kızıldeniz'den geçtiğini ifade etti. Husi, bu uygulamanın gemi trafiğini düzenleme konusunda etkili bir çözüm olduğunu savundu. Ayrıca Husi, İngiltere ve ABD'nin Yemen'e düzenlediği saldırıların, başta Avrupa olmak üzere dünyaya en büyük zararı verdiğini belirtti.


Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal