ABD’de kutup soğukları can aldı: Hayatını kaybedenlerin sayısı 89’a yükseldi

ABD’de etkili olan kutup soğukları ve yoğun kar yağışı sebebiyle geçen haftadan bu yana yaşanan can kaybı sayısı 89’a yükseldi.

22.01.2024-09:47 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-17:38)

ABD’nin büyük bölümünde etkisini güçlendiren kar fırtınaları ve kutup soğukları sebebiyle can kayıpları yaşanıyor. Alınan bilgilere göre geçen haftadan bu yana ülke genelinde hayatını kaybedenlerin sayısının 89’a yükseldiği belirtildi.

En yüksek can kaybı 25 kişinin yaşamını yitirdiği Tennessee'de yaşanırken, Oregon'un 16 can kaybıyla ikinci sırada yer aldığı belirtildi. 

Öte yandan Illinois, Pennsylvania, Mississippi, Washington, Kentucky, Wisconsin, New York, New Jersey ve birçok eyalette de can kayıpları rapor edildi. Sadece dört gün içinde Seattle'da, çoğunluğu evsiz olduğu tahmin edilen 5 kişi hayatını kaybetti.

ABD Kar Fırtınası

Binlerce kişi elektriksiz kaldı

Mississippi'deki liseler ve üniversiteler, olumsuz hava şartları nedeniyle öğrencilerin kış tatilinden dönüşlerini erteledi. Oregon'da yaklaşık 10 bin, Kuzey Carolina'da 8 bin, California'da 7 bin ve Kentucky'de 4 bin 300 kişi elektriksiz kaldı. Hafta başına kadar devam etmesi beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle etkilenen eyaletler, alınan önlemlerle toplumun güvenliğini sağlamaya çalışıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal