Emekli için kritik görüşme başlıyor: En düşük maaş 12 bin TL mi olacak?

SSK ve Bağkur emekli maaşlarına yapılacak yüzde 5 zammın da yer aldığı yasa teklifi bu hafta Meclis’te görüşülecek. En düşük emekli maaşının 10 bin liraya yükselmesi beklenirken emeklilerin bu zamdan memnun olmadığı belirtildi. Ortaya atılan bir iddiaya göre ise en düşük emekli maaşı seçim öncesinde 12 bin lira olacak.

22.01.2024-10:34 - (Son Güncelleme: 22.01.2024-17:38)

Milyonlarca emeklinin zamlı maaşları henüz belli olmamışken ikinci bir ek zam yapılacağı iddiası ortalığı karıştırdı. Meclis Genel Kurulu’nda bu hafta görüşülmesi beklenen yasa teklifiyle beraber emekli maaşına yüzde 5 ek zam yapılacak ve en düşük Emekli Maaşı 10 bin lira olacak. Öte yandan Prof. Dr. Ersan Şen'den ikinci bir ek zam iddiası geldi.

Yapılan zammı yetersiz bulan emeklilerin meydana inmeye başladığı belirtilirken seçimden önce emekli maaşına bir zam daha yapılabileceği iddia ediliyor.

Emekliye seyyanen zam yapılacak mı?

Seçimlere doğru yaklaşılırken, 7500 lira maaş alan ve yüzde 42.6'lık zamdan mahrum bırakılan kesim için ilave bir maaş artışı gündemde. Emeklilere yönelik seyyanen bir zam planı yapılarak, bu konuda seçim öncesinde bir tarih belirlendi. Bahsedilen seyyanen zam için konuşulan rakam ise 4 bin ile 8 bin lira arasında değişiyor. Diğer bir seçenek olarak intibak da değerlendiriliyor; yani 2000 yılı öncesi emekli olanlarla, 2000 yılı sonrası emekli olanlar arasındaki maaş farkının giderilmesi planlanıyor. Hükümetin bu değişiklikleri Mart ayı öncesinde hayata geçirebileceği konuşuluyor.

Emekli Maaşı

En düşük maaş 12 bin TL mi olacak?

Ünlü hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, bu yıl mart ayının ilk günlerinde yapılacak seçim öncesinde, emeklilere yapılacak seyyanen bir artışla en düşük emekli maaşının 12 bin lira seviyelerine çıkarılacağını açıklarken, aynı zamanda emeklilere yönelik yeni bir ikramiye müjdesi de verdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal