Almanya'da çalışmak isteyenlere müjde! Yüksek maaşlı iş pozisyonları yeniden açıldı: İşte aranan şartlar

Almanya’da yaşamak ve orada çalışma hayatına başlamak isteyenlerin edindikleri bir bilgiye göre Almanya yeniden Türkiye’den işçi alıyor. Alım yapılacak pozisyonlar ve şartlar hakkında bilgi sahibi olabilmek için süreç yakından takip ediliyor. İşte, Almanya'da çalışabilecek iş pozisyonları ve yüksek maaşla işçi alımı başvuru formu..

12.05.2022-10:31 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-10:31) Almanya'da çalışmak isteyenlere müjde! Yüksek maaşlı iş pozisyonları yeniden açıldı: İşte aranan şartlar

Almanya'da yaşamak ve aynı zamanda orada yüksek maaşla çalışmak isteyenler, ülkede açık olan iş pozisyonlarını ve iş ilanlarını yakından takip ediyorlar. Batı Avrupa'nın iş fırsatlarından yararlanmak isteyenler yeni işçi alımlarına ilişkin ilanları sorguluyorlar.

Türkiye'de çok sayıda vatandaş, Almanya'nın işçi alımlarına ilişkin ilanlar hakkında aramalar yaparken onları çok yakında ilgilendiren bir haber paylaşıldı. Almanya, ülkelerinde çalışmak isteyenler şartlarını tek tek açıklarken ülkedeki işgücü piyasasında çok fazla kural ve yasalarında bulunduğu belirtildi. Çalışma hakkına sahip olabilmek için uyulması gereken bazı şartların da bulunduğu aktarılırken pek çok işverenin, çalışanlarından aldıkları eğitim, diploma ve sertifikalara göre tercihleri olduğu da bildirildi.

Almanya Türkiye’den işçi alıyor

Almanya'daki çok sayıda işyeri, çalışanları kendi ülkelerinde elde ettikleri mesleki eğitim veya okul eğitimi diplomalarını tanıyabiliyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada yabancı uzman personellerin özellikle arandığı iş yerlerini bulunabileceği ve iş ilanlarının yayınlandığı siteler de paylaşıldı.

Almanya'da alım yapılacak pozisyonlar ve şartlar

Almanya'da çalışmak isteyenler iş imkanlarına ulaşabilmek için “- Make it in Germany Meslek Borsası – Federal Çalışma Ajansı – Stepstone – Indeed – Monster – LinkedIn – Xing” isimli web sitelerinden erişim sağlayabilirler. Bu kapsamda gönderilecek olan bir motivasyon mektubu, fotoğraf içeren bir özgeçmiş, eğitim diploması ve referanslar başvuru için yeterlidir. Bunun yanı sıra Almanya'da çalışmak için de ayrıca elinizde çalışma amaçlı izin başvurunuzun olması gerekiyor.

Almanya’daki iş fırsatlarının hangileri olduğunu yayınlayan çok sayıda internet sitesinde en çok doktor, bakıcı, mühendis, mekatronik elemanı, IT uzmaı ve makinist olduğu belirtiliyor.

2015 yılında en düşük işçi ücretinin saatinin 8.5 Euro olduğu Almanya'da 1 Ocak 2022 tarihinde itibaren asgari saatlik ücretin 9,82 Euro'ya çıktığı söyleniyor. Bu çerçevede haftada ortalama 40 saat çalışan bir kişi vergi kesintisiz brüt maaşı ayda yaklaşık 1700 Euro civarında oluyor.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal