Almanya Gündemine Damga Vuran Olay! Herkes O Maçı Konuşuyor

Almanya Birinci Futbol Ligi 30. hafta karşılaşmasında Mainz 05 ekibinin evinde konuk ettiği Freiburg'u 2-0 yendiği karşılaşmaya Video Yardımcı Hakem (VAR) uyarısı damga vurdu.

17.04.2018-10:55 - (Son Güncelleme: 17.04.2018-10:40) Almanya Gündemine Damga Vuran Olay! Herkes O Maçı Konuşuyor

Bu sezon Bundesliga’da kümede kalma savaşı veren iki takım arasında Opel Arena'da oynanan mücadelede Mainz 05, Bundesliga'nın 30. haftasında Freiburg'u ağırladı. Alt sıraları yakından ilgilendire müsabakada yaşanan bir olay gündeme oturdu.

Maçın ilk yarısının son düdüğünü çalan karşılaşmanın hakemi Guido Winkmann'a, Freiburg'lu oyuncu Marc Oliver Kempf'in bir önceki pozisyonda ceza sahası içinde topa elle temas ettiği yönünde “VAR” görevi yapan Bibiana Steinhaus tarafından uyarı geldi. Bu sırada konuk ekip Freiburg oyuncuları soyunma odasına gitti.

O pozisyonu tekrar televizyonda seyrederek ev sahibi takım lehine penaltı kararı çalan hakem Winkmann, soyunma odasına gitmiş olan oyuncuları tekrar sahaya davet ederek penaltı atışını kullandırdı.

Ev sahibi ekip adına penaltıyı kullanan Pablo De Blasis 45+7. dakikada atışı gole çevirdi ve Mainz 05 devreyi 1-0 önde kapattı.

İkinci yarının da çekişmeli geçtiği mücadelede ev sahibi Mainz 05, 79. dakikada Arjantinli oyuncu Blasis ile farkı ikiye çıkardı ve karşılaşma 2-0 sona erdi.

Konuk takım Freiburg'da milli futbolcu Çağlar Söyüncü 90 dakika mücadele etti. Ev sahibi Mainz 05'te maça ilk 11'de başlayan Türk asıllı futbolcu Suat Serdar ise 80 dakika forma giydi.

Öte yandan, maçın başında iki ekibin taraftarları maçların pazartesi günü oynanmasını protesto etti.

Bu karşılaşmanın ardından Mainz 05 puanını 30'a yükselterek averajla 15. sıraya çıktı. Aynı puanı bulunan konuk ekip Freiburg ise 16. sıraya düştü.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal