Almanya Başbakanı Merkel'e Göre Covid-19 Aşısı İçin 8 Milyar Avro Gerekiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, coronavirüs tedavisinde kullanılmak üzere aşı bulunması için yaklaşık 8 milyar avronun gerektiğini ifade etti.

02.05.2020-16:10 - (Son Güncelleme: 02.05.2020-16:09) Almanya Başbakanı Merkel'e Göre Covid-19 Aşısı İçin 8 Milyar Avro Gerekiyor

Almanya Başbakanı Angela Merkel, coronavirüs tedavisinde kullanılmak üzere aşı bulunması için yaklaşık 8 milyar avronun gerektiğini ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, haftalık yayımladığı video mesajında, tüm insanlara yeni tip coronavirüs enfekte olabileceğini, bu nedenle dünya çapında hep beraber hareket etmenin gerektiğini dile getirdi.

Başbakan, Avrupa Birliği'nin (AB) 4 Mayıs’ta virüsle mücadele için donörler konferansı gerçekleştireceğini kaydederek, "Almanya da önemli finansal katkı yapacak. Bugün bunu duyurmak istemiyorum fakat daha sonraki gelişmeleri aktif izleyeceğimizi söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Yeni tip coronavirüs tedavisinde kullanılmak üzere bir ilaç ve aşının geliştirilmesi için uluslararası iş birliği çağrısında bulunan Başbakan Merkel, "Aşının geliştirilmesi için tahminen 8 milyar avro gerekli" şeklinde konuştu.

Bununla birlikte Merkel, aşının geliştirilmesinin ardından bundan herkesin yararlanmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Yeni tip coronavirüs salgınının ekonomik, sosyal ve toplumsal yaşamda ciddi hasara sebep olduğunu kaydeden Merkel, "Bundan dolayı bir aşı geliştirerek bu virüsü durdurmak ve ardından mağlup etmek için yüksek tempoda ve büyük konsantrasyonla çalışmak zorundayız. Bu, dünyada milyonlarca hayatı kurtarmak için en onurlu görevlerden biridir" ifadelerini kullandı.

Merkel, aşı geliştirilmesi hususunda anahtar role sahip olan Dünya Sağlık Örgütü ile yakın iş birliği içerisinde olunacağının da altını çizdi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün geçtiğimiz hafta, “Covid-19 temel sağlık teknolojilerin geliştirilmesi, üretimi ve küresel erişimin eşitlikçi hızlandırılması” konulu etkinliğine birçok lider ve global aktör katılım göstermişti.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus buradaki konuşmasında, Avrupa Birliği’nin 4 Mayıs’ta salgınla mücadele için yapacağı donörler konferansının, yeni tip coronavirüs için aşıların, diyagnostiklerin (tanı araçları) ve terapötiklerin (tedavi edicilerin) geliştirilmesi, üretimi ve eşit bir şekilde dağılımına hız kazandırmak amacıyla önemli bir iş birliği olacağını ifade etmişti.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Von der Leyen de 4 Mayıs’da 7,5 milyar avro toplamayı amaçladıklarını kaydederek "Fakat daha da fazlasını yapmamız gerekiyor. Yeni tip coronavirüsü yenmek için birçok cephede hareket etmemiz lazım." şeklinde konuşmuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal