Almanların Yüzde 25'i Coronavirüsten Ölecek!

Alman medyasına Türkiye hakkında konuşan uzmanların istatistik yöntemine göre 5 milyon 312 bin Alman coronavirüsten dolayı ölecek.

24.03.2020-19:28 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-20:42) Almanların Yüzde 25'i Coronavirüsten Ölecek!

Alman medyasına Türkiye hakkında konuşan uzmanların istatistik yöntemine göre 5 milyon 312 bin Alman Coronavirüsten dolayı ölecek.

Yine bu uzmanların metodolojisi esas alındığında Coronavirüs tehdidi karşısında çaresiz kalan Almanya’yı kitlesel ölümler bekliyor. Alman devleti ve Almanlar, yaşlıları kendi kaderi ile baş başa bırakarak adeta kaçıyor.

haber365 (BERLİN)- Almanya’yı rehin alan coronavirüs, ülkede tüm dehşetiyle adeta ölüm kusuyor. Alman nüfusunun yaşlı olması ve sağlık sisteminin çökmüş olması ülke yöneticilerini kara kara düşündürüyor.
Alman Sağlık kuruluşlarının geliştirdiği istatistik veri yöntemine göre coronavirüsten dolayı ülke adeta mezarlığa dönecek.

Nüfusun yüzde 25’i coronavirüsün ölümcül etkisi altında. Yapılan istatistiki değerlendirmeye göre Almanların yüzde 6.4’ü Koronavirüs ve arkasından gelecek olan bir salgın hastalıktan dolayı öleceği bekleniyor ve Alman makamlarının elde ettiği tahmini rakama göre tam olarak 5 milyon 312 bin Alman ölecek.

Nüfusunun çoğunun yaşlılardan oluşan ülkede bulunan göçmen ve yabancı işçiler de aynı riske tabi bulunuyor. Uzmanlar, “Alman Sağlık makamlarının istatistik çalışmaları baz alındığında” verilen ölüm rakamının gerçekleşebileceğini endişe ile belirtiyorlar.

Uzmanlar, “Almanya’da Koronavirüsün sebep olacağı kitlesel ölümler, dünyaya yeni virüslerin de bulaşmasına sebep olacak. Özellikle ülkede çok tüketilen domuz etinin yeni virütik salgınları doğurabileceğini, bu yüzden Almanya ile ilişki kuran ülkelerin çok dikkatli davranması gerektiğini” vurguluyorlar.

Halk Sağlığı uzmanı Dr. Bekir Kalkan ise Almanya’nın dünyadan tamamen izole edilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:“Bütün dünya Almanya’ya kapılarını kapatmalıdır. Özellikle yaz aylarında coronavirüsün etkisinin hafifleyeceği belirtiliyor. Bu da Alman turistlere bir hareket serbestisi tanıyabilir. Ancak bildiğiniz gibi bugün coronavirüsün merkezi artık Avrupa olmuştur. Dolayısıyle dünyanın güvenliğini sağlamak adına bütün ülkeler Alman turitlere kapıları kapatmalı, hatta orada bulunan yurttaşların yaz tatiline gelmeleri durumunda sınırda 15 gün karantinada tutulduktan sonra ülke içine sokulmalıdır.”

Dr. Kalkan, Almanya’dan gelebilecek bir başka tehlikeye daha dikkat çekerek Sözlerini şöyle tamamladı:

“Türkiye, bu anlamda Almanya’dan gelen salgın tehdidinin altında olan ülkedir. Türk devleti şimdiden Almanya’dan gelebilecek bu salgına karşı gerekli önlemleri almalıdır. Bunun yanında, Almanların Türkiye’de bulunan temsilcilik, vakıf ve diğer kurum ve kuruluşlarının son üç ayda Türkiye’ye giriş yapan bütün çalışanlarını acilen coronavirüs testine tabi tutup karantinaya alması gerekmektedir. Türkiye’nin bu sağlık çalışmalarına uymayacak olman alman görevliler derhal sınır dışı edilmelidir.”

Türk uzmanlar, Almanya’daki bu ölüm beklentisinin bir temenni olmadığını Alman Sağlık istatistik verilerine göre bu sonuca ulaşılıyor.

2019 yılının sayımına göre Almanya’nın 83 milyon nüfusu bulunuyor. Yine Nüfus kurumu istatistiklerine göre yaşlı oranı yüzde 6.4. Aynı yılın nüfus sayımına göre Almanya’nın genç nüfusu 500 bin azaldı. Almanya, bu nüfus açığını vasıflı göçmenlerle kapatmaya çalışıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal