Ali Hamza PEHLİVAN kimdir? Yeni Mersin Valisi Ali Hamza PEHLİVAN nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Cumhurbaşkanlığı Valilik Atamaları Kararnamesi ile Mersin Valisi olarak ataması yapılan Ali Hamza Pehlivan, atamam kararlarının açıklanmasının hemen ardından araştırılmaya başlandı. Ali Hamza Pehlivan'ın kim olduğu ve hangi görevlerde bulunduğu başta Mersin vatandaşları olmak üzeri çok sayıda kişi tarafından merak edildi.

12.05.2022-17:13 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-17:13) Ali Hamza PEHLİVAN kimdir? Yeni Mersin Valisi Ali Hamza PEHLİVAN nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Resmi Gazete'nin 12 Mayıs 2022 Perşembe günü çıkarılan yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile hazırlanan Valilik Atama Kararnamesine yer verildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasını taşıyan valilik atama kararlarıyla 10 ilin valisi görevden alınırken bir çok ilin de valilerinin değiştiği bilgisine yer verili.

Ataması gerçekleştirilen illerden birisi de Mersin oldu. Cumhurbaşkanlığı kararı ile Mersin Valisi olarak atanan Ali Hamza Pehlivan , yeni görevine başlarken, yeni Mersin Valisinin kim olduğu da büyük merak konusu oldu.

Mersin Valisi Ali Hamza PEHLİVAN

Ali Hamza Pehlivan kimdir?

1977 yılında Rize’nin Hemşin ilçesinde doğan Ali Hamza Pehlivan, ilçesinde dünyaya geldi.. İlk ve orta öğrenimini Hemşin’de tamamladı. 1 yılı İngilizce hazırlık olmak üzere Ankara Üniversitesi'ne 5 yıllık lisans eğitimi için giren Ali Hamza Pehlivan, burada Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin İktisat Bölümünü bitirdi. 1999 yılında başarı ve onur belgesi ile birlikte fakültesini bitiren Pehlivan, aynı yıl içinde İçişleri Bakanlığı'nın aştığı kaymakam adaylığı sınavını da kazandı.

2000 yılının Mayıs ayında Artvin İli Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan Ali Hamza Pehlivan, Rize'nin Pazar ilçesinde Kaymakam Refikliği yaptı. Daha sonra İçişleri Bakanlık Merkezi'nde düzenlenen Mülkiye teftiş stajını tamamlayan Pehlivan, Ekim 2000'de girdiği Milli Güvenlik Akademisinden 49.Dönem Müdavimi olarak 2001 yılının mart ayında mezun oldu.

2001 yılının Mart ve Eylül ayları arsında Samsun Ladik'e Kaymakam Vekili olarak gönderilen Ali Hamza Pehlivan, daha sonra İngiltere'ye girtti ve 2022 yılında Exeter Üniversitesi’ndeki Kamu Yönetimi mastırını tamamlamış olarak Türkiye'ye döndü. Mastır tezini ise 'Yeni Kamu Yönetimi' üzerine yaparken aynı zamanda İngiltere'nin Kamu Yönetimi kapsamında yaptıkları reformlardan bahsettiği çalışmasıyla ‘Kamu Hizmet Sözleşmeleri’ içerisinde ‘Hesapverebilirlik’ anlayışları ile ilgili yazılar yazdı.

Türkiye'ye döndükten bir süre Ordu Akkuş'ta ilçesinde bir süre Kaymakam Vekili olarak görev alan Ali Hamza Pehlivan, daha sonra yine İçişleri Bakanlığı'nca düzenlenen Kaymakamlık kursuna katıldı. Kursu başarıyla tamamlayan Pehlivan, 2003 yılının Nisan ayında Giresun'un Doğankent ilçesine Kaymakam olarak ataması yapıldı. 2003 ile 2006 yılları arasında Erzincan-Kemah Kaymakamı olarak görev yapan Ali Hamza Pehlivan, 2006-2008 tarihlerinde ise Hakkari Vali Yardımcısı olarak görev yaptı. 2008'de atandığı Piraziz Kaymakamlığını 2012'ye kadar sürdüren Pehlivan, aynı zamanda son yedi dönemde Giresun Vali Yardımcısı olarak da görevde bulundu.

Çok sayıda meslek için düzenlenen eğitim ve seminer programlarına katılan Ali Hamza Pehlivan, bu kapsamda 2010'da İçişleri Bakanlığı'nın yürüttüğü 45 günlük bir program ile birlikte Virginia Commonwealth Üniversitesi’ne gitti ve orada çok sayıda seminere katıldı.

2012-2015 Göksun Kaymakamı, 2015–2017 İznik Kaymakamı,2017-2019 Bayburt Valisi olarak görevlendirilen Ali Hamza Pehlivan 2019 yılında hazırlanan 2019/200 sayılı Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle birlikte Şırnak Valiliğine Atandı.

Ali Hamza Pehlivan, 12 Mayıs 2022 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile de Mersin Valisi olarak görevlendirildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Elvan Çıldır
elvan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal