Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi: 81 ilde sokak hayvanları için barınaklar ve rehabilitasyon merkezleri kurulacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sokak hayvanlarıyla ilgili talimatını yineleyerek çalışmalara hız verilmesini istedi. Yaklaşık 8 milyon sokak hayvanı için 81 ilde barınaklar ve rehabilitasyon merkezleri kurulacak.

12.05.2022-16:42 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-16:59) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan talimat verdi: 81 ilde sokak hayvanları için barınaklar ve rehabilitasyon merkezleri kurulacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokak hayvanları sorununun çözümü için belediye başkanlarına verdiği talimatı yineledi. Çalışmalar çerçevesinde 81 ile barınaklar ve rehabilitasyon merkezleri kurulacak. Yaklaşık 8 milyon sokak hayvanı bu merkezlerde rehabilite edilecek.

Hızlandırma talimatı verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın basına kapalı bölümünde belediye başkanlarına daha önce sokak hayvanlarıyla ilgili verdiği talimatı yinelediği aktarıldı. Bu kapsamda Erdoğan, belediyelere 81 ilde kurulacak barınaklar ve rehabilitasyon merkezleri için çalışmalarını hızlandırmaları talimatını verdi.

81 İlde Kurulacak!

Yaklaşık 8 milyon sokak hayvanına barınma sağlanacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise parti merkezinden ayrılırken gazetecilerle yaptığı sohbette bu konuya değindi. Sokak hayvanlarıyla ilgili Erdoğan’ın talimatlarını yenilediğini aktaran Bakan Kurum, Erdoğan’ın 81 il ve ilçelerde en az 1 barınak yapılması konusunda talimatı verdiğini belirtti. Şu an için yaklaşık 8 milyon sokak hayvanı bulunduğunu söyleyen Kurum, tüm hayvanların barınağa yerleştirilemeyeceğini ancak hepsinin bu merkezlerde rehabilite ve tedavilerinin yapılmasının ardından yaşadıkları bölgelere bırakılabileceğini dile getirdi.

Mehlika Karadayı
mehlikakaradayi@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal