Birol Ekici kimdir? Yeni Kırklareli Valisi Birol Ekici nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Bugün Resmi Gazete'de yayınlanan kararname sonrasında görev değişikliğine gidildi. 10 ilin valisi görevden alınırken 20 ilinde valisi değişti. Yayınlanan kararname ile valisi değişen illerden biri de Kırıkkale oldu. Yeni Kırıkkale Valisi Birol Ekici olurken pek çok kişi tarafından da araştırılmaya başladı. Peki, Birol Ekici kimdir? Yeni Kırklareli Valisi kimdir? Birol Ekici kaç yaşında? Birol Ekici hangi görevlerde bulundu? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

12.05.2022-16:51 - (Son Güncelleme: 12.05.2022-16:51) Birol Ekici kimdir? Yeni Kırklareli Valisi Birol Ekici nereli, kaç yaşında, hangi görevlerde bulundu?

Cumhurbaşkanlığı Valiller Atama Kararnamesi bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. 12/05/2022 tarihli Resmi Gazete’de yer alan kararname sonrasında 9 vali, Vali Mülkiye Başmüfettişliği görevine gelirken, 1 vali de Teftiş Kurulu Başkanlığı görevine getirildi. Yeni göreve gelen Kırıkkale Valisi de pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. Peki, Birol Ekici kimdir? Yeni Kırklareli Valisi kimdir? Birol Ekici kaç yaşında? Birol Ekici hangi görevlerde bulundu? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Kırıkkale Valisi Değişti

Yeni Kırklareli Valisi Birol Ekici kimdir?

1969 yılında Antalya ilinde dünyaya gelen Birol Ekici, üniversite eğitimini 1989 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde yapmıştır. Evli ve iki çocuğu olan Birol Ekici, İngilizce de bilmektedir.

İlk olarak kamu görevine Sayıştay'da denetçi yardımcısı olarak başlayan Ekici, daha sonradan farklı illerde kaymakam olarak görev yapmıştır. Birçok görev yapan Birol Ekici, İçişleri Bakanlığında personel şube müdürlüğü, Antalya İl Özel İdaresinde genel sekreterliği mülkiye başmüfettişliği gibi görevlerde yer almıştır. Daha sonra ise Başbakanlıkta idareyi geliştirme başkanlığı, bakanlık müşavirliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında strateji geliştirme başkanlığı, müsteşar yardımcılığı, Antalya Büyükşehir Belediyesinde genel sekreterlik görevlerinde de bulunmuştur.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal