Alanya Bohçası Nasıl Yapılır? Alanya Bohçası Tarifi

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmez lezzeti olan efsane bir krep Alanya bohçası nasıl yapılır? Alanya bohçası malzemeleri nelerdir? Zamansız misafirleriniz ve sevdikleriniz için tavşan kanı çayınızın yanında tadına doyamayacağınız lezzeti denemek için tarifimizi aşağıya bırakıyoruz.

26.04.2019-09:45 - (Son Güncelleme: 26.04.2019-09:21) Alanya Bohçası Nasıl Yapılır? Alanya Bohçası Tarifi

Çaylarınızın yanında hem doyurucu hem lezzetli bir tarif olan Alanya bohçası nasıl yapılır? Siz de bu tarifi denemek için sabırsızlanıyorsanız hemen kalemi kağıdı hazırlayın.

ALANYA BOHÇASI TARİFİ

MALZEMELER: 

2 adet yumurta,2 su bardağı un,1 su bardağı süt,1/3 çay bardağı sıvı yağ,1 su bardağı su,1 çay kaşığı tuz

İç Harcı için:

100 gram lor peyniri, 1 demet maydanoz (doğranmış)

Pişirmek için:

2 yemek kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI:

BAĞLAMAK İÇİN: 

3 dal taze soğan (yeşil kısımları, sıcak suda bekletilmiş) Hem kolaylık hem de görsel bir şölen sunan Alanya bohçası kahvaltı sofralarınızda kolayca hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Krebini hazırlamak için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıp güzelce karıştırın, yavaşça çırpın. Tavayı önce ısıtıp sonra yağlayın ve bir kepçeyle krep harcından alıp tavaya iyice yaydırarak arkalı önlü iyice pişirin. Tüm krep hamuru bitene kadar bu işlemi tekrarlayın. Taze soğanların yeşil kısımlarını önce kaynar suya atıp 2 dakika bekletin ve sonra soğuk suya aktarın. Böylece krepleri bağlarken yeşil soğanlar hemen kopmayacaktır. Ardından maydanozları bir kaba alıp lor peyniriyle karıştırın. Bu karışımı kreplerin orta kısmına koyup kreplere bohça biçimi verin ve taze soğanın yeşil kısmıyla bağlayın. 

 

Son Dakika Kadın Haberleri içn sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal