AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu Partisinden İstifa Etti

Hürriyet gazetesi Ankara temsilcisi Hande Fırat bugünkü köşesinde bir iddia ortaya attı. Fırat'ın iddiasına göre AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine partisinden istifa etti.

14.05.2019-09:55 - (Son Güncelleme: 14.05.2019-09:46)

Hürriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eleştirileri ardından partideki bütün vazifelerinden istifa ettiğine yönelik yazıyı yetkililere verdiğini kaydetti.

Hande Fırat, "İstifayı verdi" başlığıyla paylaşılan yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Partimizin içinden arkadaşlarımızın, hele ki parti idaresinden arkadaşlarımızın yaptığı paylaşımları anlayamıyorum. Madem böyle düşünüyorlarsa arzu eden isterse gidebilir" ifadesini hatırlattı.

YENEROĞLU, "İSTİFA ETSİNLER" SÖZÜNÜ DİNLEYENLER ARASINDAYDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir toplantıda 'Sayın Gül partimizin kurucularından değil, yanlış biliniyor. Hatta Cumhurbaşkanlığı'nın sonrasında partiye üye olmadı. Ahmet Bey ise eski başbakanımız. Onların yaptığı açıklamaları anlıyorum fakat partimizin içerisinde arkadaşlarımızın, hele ki parti yönetimi ve MKYK içinden arkadaşlarımızın yaptığı paylaşımları anlayamıyorum. Madem böyle düşünüyorlarsa isteyen isterse gidebilir' dedi. Salonda kendisini dinleyenler içinde AK Parti İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da vardı. Yeneroğlu, YSK'nın İstanbul seçimleri kararının sonrasında Twitter üzerinden eleştirilerini sıralamıştı. Mustafa Yeneroğlu'nun MKYK toplantısının sonrasında moralinin bozuk olduğunu ve toplantı ardından yapılan iftara da katılmadığını kaydedelim.

"ARKAMDAN İŞ ÇEVİRENLER VAR"

"AK Parti Milletvekili Yeneroğlu hafta sonu bir defa daha Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, İstanbul İl Teşkilatı ve MYK üyeleri ile yapılan toplantıda dinledi. Aldığım bilgilere göre Cumhurbaşkanı benzer eleştirileri o toplantıda da söyledi, hatta 'Arkamdan iş çevirenler var' diyerek bazı parti idarecilerinin aleyhinde çalıştığını kaydetti." diyen Fırat şu sözleri kullandı:

İşte bu toplantının ardından Mustafa Yeneroğlu partideki bütün vazifelerinden istifa ettiğini içeren yazıyı Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan ile AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir'e sundu. Yeneroğlu dilekçeyi verirken 'Sayın Cumhurbaşkanı benimle görüşmek istemeyebilir. İstediği vakit bu dilekçeyi işleme koyabilir. İsterse milletvekilliğinden de istifa ederim' dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal