Air Canada, hatalı bilgi verdiği yolcuya tazminat ödeyecek

Kanada’nın en büyük havayolu şirketi olarak bilinen Air Canada, chatbot’unun bir müşteriye yanlış bilgi vermesi sebebiyle yüklü miktarda tazminata mahkum edildi.

20.02.2024-11:26 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-17:31)

Air Canada, chatbot’unun bir müşteriye yanlış bilgi vermesi ve söz konusu müşterinin bilgiden hareketle tam fiyatlı bilet satın alma konusunda yanıltılması sebebiyle yolcuya tazminat ödeyecek.

Air Canada, yolcusuna tazminat ödeyecek

The Guardian’ın haberine göre; Air Canada, daha sonra chatbotun "kendi eylemlerinden sorumlu" olduğunu iddia ederek hatadan uzaklaşmaya çalıştı ve bu nedenle daha fazla eleştiri aldı. 

Şirketlerin hizmetlerini otomatikleştirmeye yönelik artan baskının ortasında, Kanada'da yaşanan bu durum, şirketlerin sohbet araçları üzerindeki gözetim düzeyi konusunda soruları gündeme getiriyor.

Air Canada

Ödeme konusunda müşteriyi yanılttı

2022'de Jake Moffatt, Air Canada ile iletişime geçerek vefat ücretine hak kazanmak için gereken belgeleri ve geri ödemelerin geriye dönük olup olamayacağını öğrenmeye çalıştı. Moffatt'ın chatbot ile yaptığı görüşmenin ekran görüntüsüne göre, Britanya Kolumbiyası sakinine çevrimiçi bir form doldurarak "biletinizin düzenlendiği tarihten itibaren 90 gün içinde" geri ödeme başvurusunda bulunabileceği söylendi.

Moffatt daha sonra Toronto'ya gidiş-dönüş bilet rezervasyonu yaparak bir aile üyesinin cenazesine katılmaya karar verdi. Ancak para iadesi talep ettiğinde Air Canada, vefat durumlarının tamamlanmış seyahatler için geçerli olmadığını belirtti ve şirketin web sitesindeki vefat bölümüne yönlendirdi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal