Aile Bakanı Mahinur Göktaş açıkladı: SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ihtiyaç sahiplerine yönelik yapılan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemelerinin hesaplara yatırıldığını bildirdi.

20.02.2024-11:14 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-17:31)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal ve eğitim giderlerinin karşılanması adına ödenen SED yardımının Şubat ayı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını duyurdu. Bakan Göktaş, bu ayki ödemelerin toplamda 872,4 milyon TL olduğunu kaydetti.

SED ödemeleri hesaplara yatırıldı

Bakan Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlere özel önem verdiklerini ve çocukların farklı ihtiyaçlarını gözeterek hizmetlerini çeşitlendirdiklerini ifade etti. Bu bağlamda, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) aracılığıyla çocukları, ailelerinin yanında ve sosyal çevresi içerisinde desteklediklerini belirtti.

Ayrıca, Bakan Göktaş, çocukların milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı bireyler olarak yetişmeleri için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini vurgulayarak, "Bu çerçevede çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla Şubat ayına yönelik 872,4 milyon TL SED ödemesi gerçekleştirdik" dedi.

SED ödeme

Bakan Göktaş devamında şunları söyledi:

''Çocukların aile ortamında büyümelerinin, toplumsal değerlerin korunmasında vazgeçilmez bir rolü olduğuna inanıyoruz. Aile odaklı sosyal hizmet modellerimiz ile çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığı ile yetişebilmeleri için gayret gösteriyoruz.''

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal