DSÖ’den korkutan açıklama: ‘Dünya yeni bir salgına hazır değil’

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Direktörü Tedros Ghebreyesus, koronavirüs salgınının bazı etkilerinin devam ettiğini belirterek dünyanın yeni bir salgın için hazırlıklı olmadığını bildirdi.

20.02.2024-10:58 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-17:32)

Katıldığı bir canlı yayın programında koronavirüs salgını ve sonrasında yaşananlarla ilgili dikkat çeken ifadelere yer veren Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Direktörü Tedros Ghebreyesus, pandeminin bazı etkilerinin halen sürdüğünü bildirdi. Ghebreyesus, dünyanın yeni bir salgın için hazırlıklı olmadığını söyledi.

‘Dünya yeni bir salgına hazır değil’

Covid-19 salgınında "zamanında ve şeffaf" bilgi paylaşımı ve küresel koordinasyonda yaşanan sorunların hala devam ettiğini vurgulayan Ghebreyesus, dünyanın yeni bir salgına hazırlıklı olmadığını ifade etti.

DSÖ koronavirüs

Ghebreyesus, salgınla mücadelede kullanılan Aşı, ilaç gibi araçların ve önemli bilgilerin paylaşılmasını kolaylaştırmak için tüm ülkeleri "pandemi anlaşmasını" imzalamaya çağırarak, "Görünen o ki, sistemimizde boşluklar bulunmakta. Bir şey olması durumunda, hazırlıklı olmadığımız için her şey olabilir. Ancak buna hızlı bir müdahalede bulunabilirsek, hasarı en aza indirebiliriz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü sürekli olarak yeni salgınların beklendiği konusunda uyarılar yaptı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal