İstanbul Valiliği Operasyonu: DEM Parti İlçe Merkezi’nde 2 şüpheli yakalandı!

İstanbul Valiliği, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Esenyurt ilçe merkezinde terör örgütü propagandası yaptığı belirlenen 2 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Valilikten yapılan açıklamaya göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sosyal medya üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edilen şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

20.02.2024-11:06 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-11:06) İstanbul Valiliği Operasyonu: DEM Parti İlçe Merkezi’nde 2 şüpheli yakalandı!

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma dosyası ve Büyükçekmece 3. Sulh Ceza Hakimliğinin kararı doğrultusunda Esenyurt'ta belirlenen 3 adreste arama yapıldı. Yapılan operasyon kapsamında DEM Parti'nin Esenyurt ilçe merkezinde bulunan 2 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda, çok sayıda yasaklı yayın ve gazete ile bölücü terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın fotoğraf ve posterleri ile dijital materyaller ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin terör örgütü propagandası yapmak suçlamasıyla adli işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

Valilik, sosyal medyadan açıklama yaptı

Valilik, Sosyal Medya üzerinden terör örgütü propagandası yapan şüphelilere karşı yürütülen mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayarak, güvenlik güçlerinin terörle mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlarda elde edilen başarıları kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğini bildirdi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal