Korona virüs tedbirleri devam ederken, 101 gün önce Türkiye
genelinde kafe ve restoranlarda oturarak yemek yeme yasaklanmıştı. Önceki gün
kabine toplantısından sonra verilen kararda düşük, orta ve yüksek riskli
illerde restoranlarda oturarak yemek yeme dönemi yeniden başladı.
Sabahın erken saatlerinde kepenklerini açan ve sosyal mesafe
kurallarına gözeterek 50 kapasiteyle müşteri almaya başlayan işletmeciler,
kurallara harfiyen uydu. Adana’da da, vatandaşlar erken saatlerden itibaren
kebapçılarda yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlar öğle saatlerinden itibaren
kentteki kebapçılara akın ederken müşteriler ateşleri ölçülerek içeri alındı.
Adana kebabı ve diğer et sipariş eden müşteriler, lezzetleri çok özlediklerini
söyledi.
ÇOK SIKILDIK, ÖLDÜK
EVDE. ÇOK MUTLUYUM.
Adanalı kebapçı Yaşar Aydın ise müşterilerini çiçekle
karşıladı. Gaziantep’ten Adana’ya kebap yemeye geldiğini söyleyen 65 yaşındaki
Meryem Gezer, ‘Çok sıkıldık, öldük evde. Çok mutluyum. Bugün Gaziantep’ten
Adana’ya kebap yemeye geldi’ dedi.
Mersin’den kebap yemek için gelen Vedat Mutlubaş ise virüsün
bir an önce bitmesini diledi. Müşterilerini çiçekle karşılayan Yaşar Aydın ise
mutlu olduğunu belirterek, ‘Müşteriye masada hizmet etmek kadar güzel bir şey
yok. Masaları mesafeli yerleştirdik. Girişte ateşleri ölçüyoruz. Masalarda
dezenfektanlarımız var. Tüm kurallara uyuyoruz. Önce kendimiz sonra başkaları
için bu kuralları uygulamak zorundayız. Gelenleri çiçekle karşıladık ve gelen
müşteriler çok özlediklerini söyledi. Allah bir daha böyle vakalar bizlere
yaşatmasın’diye konuştu.