Adalet Bakanlığı personel alımı zabıt katibi, infaz koruma memuru başvuru şartları neler? Adalet Bakanlığı personel alımı detayları

Adalet Bakanlığı personel alımı yapacağını açıkladı. Yapılan açıklamadan sonra binlerce insan başvuruların nasıl yapılacağını, iş alımının hangi alanlarda olduğunu ve şartların ne olduğunu merakla araştırmaya başladı. Adalet Bakanlığı'nın yapacağı personel alımıyla ilgili merak edilen tüm detayları haberimizde düzenledik.

17.03.2022-17:27 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-17:34) Adalet Bakanlığı personel alımı zabıt katibi, infaz koruma memuru başvuru şartları neler? Adalet Bakanlığı personel alımı detayları

Adalet Bakanlığı 13 bin kişilik bir iş istihdamı sağlanacağını açıkladı. Birçok alanda personel alımı gerçekleşecek. Bu alanlar zabıt katipliği, infaz koruma memurluğu, şoförlük ve teknisyenlik gibi geniş alanlarda olacak. İnsanlar bu alımların neye göre yapılacağını, başvuru şartlarını ve zamanını merakla araştırıyor. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Başvurusu

Adayların başvurularını e-Devlet üzerinden 1 Mart 2022-17 Mart 2022 saat 23.59'a kadar yapabilecekler. E-Devlet üzerinden giriş yaparak Adalet Bakanlığı İş Başvurusu alanına girerek başvurular alınacak. Yayınlanan pozisyonlardan yalnızca bir unvan için başvurulabileceği de yapılan açıklamalar arasında. Birden fazla unvana başvuru yaptığı tespit edilen adayların sınava girip kazanmış olsalar dahi hiçbir şekilde başvurularının kabul edilmeyeceği açıklandı.

Adalet Bakanlığı personel alımı şartları nelerdir

-Türk vatandaşı olmak

-İlk defa atanacaklar için yapılacak sınavın son başvuru günü olan 17 Mart 2022 tarihinde 657 sayılı kanunun 40. maddesindeki yaş şartlarını taşımak

-Merkezi sınavın (lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-20) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibariyle;

-Zabıt katibi, mübaşir, teknisyen, işaret dili tercümanı, şoför, aşçı ve hizmetli unvanları için 35 yaşını bitirmemiş olmak. (1 Ocak 1985 ve sonrası doğumlu olanlar sınava başvurabilecek.)

-Koruma ve güvenlik görevlisi alımı için 30 yaşını bitirmemiş olmak, (1 Ocak 1990 ve sonrası doğumlu olanlar başvuru yapabilecek)

-Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

-657 sayılı kanunun 48/1-A/5 bendinde sayılan suçlardan mahkum olmamak,

-657 sayılı kanunun 53. maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

-Kamu haklarından mahrum olmamak,

-Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

Adalet Bakanlığı Personel Alımı Kadro Bilgileri

-3.618 Zabıt Katibi (Adliyelere)

-830 Mübaşir (Adliyelere)

-12 İşaret Dili Tercümanı (Adliyelere)

-984 Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Adliyelere), 82 Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Bakanlık Merkeze), 59 Koruma ve Güvenlik Görevlisi (Personel Eğitim Merkezlerine)

-2 Kaloriferci (Bakanlık Merkeze), 59 Kaloriferci (Personel Eğitim Merkezlerine), 2 Kaloriferci (Ceza İnfaz Kurumlarına)

-83 Şoför (Adliyelere), 20 Şoför (Bakanlık Merkeze), 9 Şoför (Personel Eğitim Merkezlerine), 90 Şoför (Ceza İnfaz Kurumlarına)

-29 Aşçı (Adliyelere), 3 Aşçı (Bakanlık Merkeze), 7 Aşçı (Personel Eğitim Merkezlerine) 27 Aşçı (Ceza İnfaz Kurumlarına)

-870 Hizmetli (Adliyelere), 31 Hizmetli (Bakanlık Merkeze), 18 Hizmetli (Personel Eğitim Merkezlerine)

-4 İstatistikçi (Bakanlık Merkeze), 3 İstatistikçi (

Personel Eğitim Merkezlerine),

-33 Mühendis (Bakanlık Merkeze), 2 Mühendis (Ceza İnfaz Kurumlarına)

-3 Psikolog (Personel Eğitim Merkezlerine), 51 Psikolog (Ceza İnfaz Kurumlarına)

-3 Sosyal Çalışmacı (Personel Eğitim Merkezlerine), 22 Sosyal Çalışmacı (Ceza İnfaz Kurumlarına)

-33 Teknisyen (Adliyelere), 6 Teknisyen (Bakanlık Merkeze), 7 Teknisyen (Personel Eğitim Merkezlerine), 113 Teknisyen (Ceza İnfaz Kurumlarına)

-7 Tekniker (Bakanlık Merkeze), 3 Tekniker (Personel Eğitim Merkezlerine)

-27 Öğretmen (Ceza İnfaz Kurumlarına)

-4 Fizyoterapist (Ceza İnfaz Kurumlarına)

-2 Veteriner Hekim (Ceza İnfaz Kurumlarına)

-5.016 İnfaz ve Koruma Memuru (Ceza İnfaz Kurumlarına)

-141 Büro Personeli/Ceza İnfaz Kurumu Katibi (Ceza İnfaz Kurumlarına)

-66 Hemşire (Ceza İnfaz Kurumlarına)

-500 İcra Katibi (Adliyelere)

Toplam 12.823 kişilik bir iş istihdamı Adalet Bakanlığı tarafından sağlanacak. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal