MSB ASAL 2022 Mayıs celbi askerlik yerleri ne zaman, hangi tarihte belli olacak? 2022 Mayıs celbi ne zaman açıklanacak

Askere gidecek olan ve Mayıs ayı içinde celp bekleyen yüzlerce genç askerlik yapacakları yerlerin belli olup olmadığını araştırıyor. Yapılan açıklamalardan sonra askere gidecekleri tarihin ne zaman açıklanacağını merak edenler için haberimizde detaylı bilgilere yer verdik.

06.03.2022-15:11 - (Son Güncelleme: 06.03.2022-15:11) MSB ASAL 2022 Mayıs celbi askerlik yerleri ne zaman, hangi tarihte belli olacak? 2022 Mayıs celbi ne zaman açıklanacak

Milli Savunma Bakanlığı, askerlik konusuna ilişkin yaptığı son açıklamada “Mayıs 2022 sınıflandırma döneminde silah altına alınmak isteyen yükümlülerin, 28 Şubat 2022 (dahil) tarihine kadar yoklama ve askerlik hizmeti ile celp tercihini e-Devletten ya da en yakın askerlik şubesine başvuru ederek yaptırmaları gerekmektedir” denmişti. Dolayısıyla asker adayları celp tarihlerinin ne zaman açıklanacağını araştırıyor. 

2022 yılı Mayıs ayı sınıflandırma dönemi duyurusu

Bu yıl Mayıs ayında sınıflandırma döneminde silahaltına girecek yedek subay adayları, yedek astsubay aday adayları ve er kademesinde olan yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleri ile alakalı durumlar ilgili maddeler doğrultusunda açıklanmıştır. 

Yukarıda da belirtildiği üzere konuya ilişkin yapılan açıklamalarda e-devlet üzerinden askerlik şubelerine başvuru yapılması gerekmektedir. Bunun yanı sıra yoklamasını yaptırmalarına rağmen askerlik hizmeti ile celp tercihini yapmayanlar ya da ertelemesi sona erenler ile dövizle/bedelli askerlik hizmetinin içinden çıkarılanlar, var olan bilgileri kapsamında TSK’nın ihtiyaçları göz önünde bulundurularak sınıflandırma işlemine tabi tutulacaklardır.

Bunun yanı sıra konuyla ilgili maddeler kapsamında daha önce yapılan sınıflandırma dönemleri içinde haklarında sınıflandırma işlemi yapılarak ertelenen kişiler dışında 31.12.2020 dahil olmak üzere daha öncesinde yoklama işlemini yaptırmalarına rağmen farklı sebeplerden dolayı ertelemeye maruz kalanlardan, 28.02.2022 tarihi dahil olacak şekilde erteleme işlemleri sona erenlerin tekrardan yoklama ve askerlik hizmet tercihleri ve celp tercihleri yapmaları gerekiyor. 

askerlik celp tarihleri

Sonuç tarihi!

Konu kapsamında yer alan seçim ve sınıflandırma sonuçları 29 Nisan 2022 tarihinde e-devlet sistemi üzerinden kişilere açıklanacak. Yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış sorumlulardan içinde bulundukları celp ve sevk dönemlerinde sınıf okulu ve eğitim merkezinde verilen eğitimlerin üçte birinin içinde bulunmayanlar er statülerinde askere alınacaklar. Bu gurubun içine daha önceden sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dahil olacak.   

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal