ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan ilkokula korkunç saldırı gerçekleştirildi!

Teksas’ta yaşanan korkunç okul saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 21’e yükseldi. Teksas Senatörü Roland Gutierrez, eyalet polisinden aldığı bilgiye göre aralarında 18 çocuk ve 3 yetişkin bulunuyor açıklamasını yaptı.

25.05.2022-09:27 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-11:32)

Teksas eyaletinin Uvalde kasabasında ikamet eden saldırgan Salvador Ramos (18) saldırıyı gerçekleştirdiği ilkokulun hemen yanındaki lisede öğrenci olduğu kaydedildi. Salvador Ramos, polis ile girdiği çatışmada etkisiz hale getirildi. Polis konuyla ilişkin yaşanan saldırının sebebini henüz açıklamazken, 2,3,4. sınıfların sadece yer aldığı 600 kişilik ilkokulda yaşamını yitiren 18 öğrencinin kimlerini henüz paylaşmadı. Yaşanan korkunç saldırının ardından federal ve ulusal güvenlik yetkililerinin gerçekleşen saldırının sebebini tüm hızıyla araştırdıkları bilgisi aktarıldı. 

"Bugün karanlık bir gün"

ABD’nin en önemli silah lobisi olan Ulusal Tüfek Birliği'nin (NRA) hafta sonu düzenleyeceği yıllık kongrede konuşma gerçekleştireceği aktarılan Teksas'ın Cumhuriyetçi Senatörü Ted Cruz ise Twitter'dan "Bugün karanlık bir gün" paylaşımında bulundu.

En güvenli yerlerden biri olmalı

"En güvenli yerlerden biri olmalı"

Ulusal Eğitim Derneği ve Teksas Eyaleti Öğretmenler Derneğinin gerçekleştirdiği ortak açıklamada, "Devlet okullarımız öğrenciler ve eğitimciler için en güvenli yerlerden biri olmalıdır. Siyasilerin nihayet sorumluluk alıp silah güvenliği sorununu çözmesi için daha ne kadar kitlesel saldırı yapılması gerekiyor?" ifadelerine yer verildi.

"Güvende olacağından emin değiller"

Amerikan Öğretmenler Federasyonu Başkanı Randi Weingarten, "Yalnızca bu ülkede ebeveynler çocuklarının okulda güvende olacağından emin değiller." açılamalarında bulundu.


"Peki neden Amerika'da oluyor"

ABD Başkanı Joe Biden, yaşanan korkunç saldırı hakkında yaptığı açıklmada, "Tanrı aşkına ne zaman silah lobisine karşı duracağız? Ben artık bu konudan yoruldum. Bu tarz silahlı saldırılar dünyanın başka yerlerinde nadiren oluyor. Oralarda da akli dengesi yerinde olmayan insanlar var, orada da aile içi problemi olan insanlar var ancak bu tarz toplu silahlı saldırılar bu kadar sıklıkla asla olmuyor. Peki neden Amerika'da oluyor ve biz neden bu kıyımla yaşamak zorundayız?" ifadelerini kullandı.

10 kişi yaşamını yitirdi, 51 kişi yaralandı

Son zamanlarda ülkede yılbaşından bu yana son saldırı hariç eğitim kurumlarında yaşanan 38 silahlı saldırıda en az 10 kişi yaşamını yitirdi, 51 kişi yaralandı.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal