ABD Merkez Bankası'ndan faiz artırma sinyali geldi: Biden istedi, Powell harekete geçti!

ABD Başkanı Joe Biden, yüksek enflasyonu indirebilmek adına ABD Merkez Bankası FED'in faiz artırmasının gerekli olduğuna dair mesaj verdi. Biden'ın yaptığı baskıdan sonra FED'den faizi artıracağız sinyali geldi.

13.05.2022-13:19 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-13:19) ABD Merkez Bankası'ndan faiz artırma sinyali geldi: Biden istedi, Powell harekete geçti!

Tüm dünyayı bir süredir adeta kilitleyen koronavirüs salgınından sonra da Rusya-Ukrayna savaşı tüm dünyada ekonomik ve finansal problemleri beraberinde getirdi.

Bu bağlamda tüm dünyayı etkileyen kriz ABD ekonomisinde de kendisini gösterdi. Uzun senelerdir hiç gündeminde olmayan enflasyon kavramını tekrardan hatırlayan ve mücadele eden Amerika’da son zamanların en yüksek noktadaki enflasyon oranları tespit edildi. 

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, yüksek enflasyonun indirilmesi adına birçok adım atılacağını aktardı.

Biden istedi, FED Başkanından açıklamalar hemen geldi

Bu konuda henüz somut bir sonuca varamayan Başkan Joe Biden, ABD Merkez Bankası FED'e yönelik çağrılarda bulunmaya başladı.

ABD Merkez Bankası'ndan faiz artırma sinyali geldi: Biden istedi, Powell harekete geçti!

FED'i kendi baskısı altına alan ABD Başkanı Biden, istediği sonucu da kısa bir zaman içerisinde aldı.

FED Başkanı Jerome Powell, sıradaki iki politika toplantısında 50'şer baz puan faiz artırımı kararı alacaklarını çok net bir şekilde belirtti. Powell,

“Fiyat istikrarı olmadan ekonomide hiçbir şey yolunda gitmez, ekonominin kimseye faydası olmaz” diyen Powell, şöyle devam etti: “Tarihimizde enflasyonun oldukça yüksek olduğu dönemler yaşadık… Enflasyonu yüzde 2’ye düşürme süreci sancılı olacak, ancak en kötü netice enflasyonla mücadelede başarısız olmamız ve yüksek seyretmeye devam etmesi olurdu. Bunun nasıl bir şey olduğunu biliyoruz. Bu, insanların maaşlarında değer kaybı anlamına gelir.” ifadelerini kullandı.

Tarık Bulduk
tarikbuldk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal