Binance Terra Luna neden yok, attı mı? Binance Luna'yı borsadan çıkardı mı? Luna Binance'da delist mi edildi?

Binance Terra Luna'yı attı mı? Binance Luna'yı borsadan çıkardı mı? Luna delist mi edildi? Kripto paralarda yaşanan çöküş devam ediyor. Bitcoin son bir kaç günde yaşanan çöküş ile birlikte bitcoin 27 bin dolar seviyesine kadar düştü. Yaşanan çöküş en çok da Terra Luna'yı etkiledi. Nisan başında 120 dolar seviyesini gören LUNA 0,00003 dolar seviyesine kadar düştü. Binance Luna'ya yönelik kararını açıkladı. Binance Luna'nın delist edildiğini işlemlerin durdurulduğunu duyurdu.

13.05.2022-13:06 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-13:06) Binance Terra Luna neden yok, attı mı? Binance Luna'yı borsadan çıkardı mı? Luna Binance'da delist mi edildi?

Bitcoin'in tarihi zirvesinden yüzde 50'den fazla değer kaybetmesi diğer kripto paralara da olumsuz yansıdı. Bu olumsuzluktan en çok nasibini alan kripto para da hiç şüphesi Luna coin oldu. Nisan aylarında 120 dolarlara kadar yükselen coin 0,00003 dolar civarlarına kadar inanılmaz büyüklükte bir düşüş yaşadı. Bu düşüşten olumsuz etkilenen bir çok yatırımcı Luna coinin geleceğini ve borsalardaki son durumunu merak ediyor. İşte detaylar...

Binance delist mi etti?

Kripto para ekosisteminde işlem hacmi en yüksek borsa olarak bilinen Binance son günlerde yaşadığı düşüşle gündeme gelen Luna coinle alakalı açıklama yaptı. Binance borsası, 120 dolardan 0,00003 dolarlara kadar yani yüzde 99,99'luk düşüş yaşayan LUNA coin için işlemleri durdurduğunu açıkladı. Binance borsasının yaptığı açıklamaya göre LUNA işlemleri devre dışı bırakıldı.

Düşüşün sürmesiyle beraber ilk olarak coinin vadeli işlemlerini kapatan Binance, daha sonra bir çok parite üzerinde (LUNA/BTC, LUNA/BIDR, LUNA/AUD, LUNA/BNB, LUNA/ETH, LUNA/USDT, LUNA/GBP, LUNA/BRL, LUNA/TRY ve LUNA/EUR) işlemleri sonlandırdı. Şuan borsada sadece LUNA/BUSD işlem çiftlerinde işlem yapılabiliyor fakat kısa bir zaman sonra bu işlem çiftleri de sonlandırılabilir. Binance ayrıca TerraLuna'nın stabil coini olan UST'de de bir çok paritede (BTC/UST, LUNA/UST, ETH/UST, BNB/UST, UST/USDT) spot işlemleri sonlandırma kararı aldı.

Delist ne demek?

Delist liste dışı yapmak, listeden çıkarmak anlamına gelmektedir. Geleneksel borsalarda ve kripto borsalarında listelenmiş olan herhangi bir kağıt ya da kripto paranın listeden atılmasına "delist edilmek" tabiri kullanılır.

Terra Luna nedir?

Terra ya da sıkça kullanılan adıyla Luna coin bir kripto para birimidir. Terra, sabit fiyatlı küresel ödeme sistemlerine güç sağlamak için "itibari" ya da çok kullanılan geleneksel deyimiyle "fiyat para" birimlerine sabitlenmiş bir blockchain protokolüdür.

Protokolün çalışma ve geliştirme süreci ilk olarak 2018 yılında başlanmıştır fakat resmi olarak kullanıma sunulduğu yol 2019'dur. 2022 yılı itibarıyla aralarında ABD Dolayı, Güney Kore Wonu, Euro gibi sayısız para birimine sabitlenmiş bir stablecoin (sabit fiyatlı coin) seçeneğine sahiptir.

Luna coin, 11 Mayıs 2022'de algoritmik stabil coini olan UST ile alakalı yaşanılan sorun ya da kimilerine göre kasıtlı şekilde uğradığı saldırı sonucunda %99,99 düşüş yaşadı. Sorunun hemen öncesinde kripto para piyasalarının düşmesiyle beraber normal bir düşüle 89 dolara kadar inen fiyatı bu sorun ya da saldırı sonucunda 11 Mayıs günü 0,54 doları gördü. Coinin geleceği hakkındaki belirsizlik ise devam ediyor.

Kadir Buğra Demir
kbugrademir@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal