Terra Luna sahibi kimdir? Terra Luna neden düşüyor? LUNA ile nasıl işlem yapılır?

Dün sabah saatlerinde büyük değer kaybeden Terra Luna hakkında yatırımcıların araştırmaları hız kazandı. Peki Terra Luna sahibi kimdir? Terra Luna neden düşüyor? LUNA ile nasıl işlem yapılır? İşte Terra Luna’nın merak edilenleri...

13.05.2022-12:58 - (Son Güncelleme: 13.05.2022-12:58) Terra Luna sahibi kimdir? Terra Luna neden düşüyor? LUNA ile nasıl işlem yapılır?

Kripto para piyasasının birinci gündem maddesi olan Terra Luna, dün sabah saat 10.00 sularında yaşadığı büyük değer kaybıyla bir çok kripto para yatırımcısının ciddi zarar etmesine yol açtı. Toparlanması için UST’yi yeniden 1 dolar seviyesine yükseltmesi gereken Terra Luna hakkında bir çok yatırımcının araştırmaları sürüyor. Peki Terra Luna sahibi kimdir? Terra Luna neden düşüyor? LUNA ile nasıl işlem yapılır?

Terra Luna sahibi kimdir?

2018 yılında bir Blockchain ağı olarak kurulan Terra Luna, merkeziyetsiz kripto para birimlerinin özgürlüğünü, dolar ve euro gibi itibar gören para birimlerinin istikrarı ile birleştirmek amacıyla kurulmuştur. Sabit fiyatlı küresel ödeme sistemlerine güç sağlamak için itibari (fiat) para birimlerine sabitlenmiş bir blockchain protokolü olan Terra Luna, Güney Koreli yatırımcılar Daniel Shin ve Do Kwon tarafından hazırlandı.

Terra Luna

11 Mayıs 2022 tarihinde algoritmik sabit kripto varlığıyla ilgili yaşadığı bazı sorunlar sebebiyle ciddi bağlı olarak ciddi bir düşüş yaşadı. Yaşanan düşüş öncesinde 87 dolar seviyelerinden işlem gören Terra Luna’nın değer 11 Mayıs 2022 Çarşamba gününde 0.54 dolara kadar geriledi.

Bazı iddialara göre Terra Luna, kimliği belirlenemeyen bir grup hacker tarafından siber saldırıya maruz kaldı ve bu nedenle değer kaybı yaşandı. Fakat bu iddialar henüz doğrulanmadı.


Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal