ABD'li Senatörlerden Trump'a Ağır Eleştiri!

Önde gelen senatörler, Salı günü ABD Başkanı Donald Trump'a, Suudi Arabistan'ı cezalandırmama kararına katılmadıklarını söyleyerek gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin açıklamada bulundu.

21.11.2018-11:14 - (Son Güncelleme: 21.11.2018-11:10) ABD'li Senatörlerden Trump'a Ağır Eleştiri!

Önde gelen senatörler, Salı günü ABD Başkanı Donald Trump'a, Suudi Arabistan'ı cezalandırmama kararına katılmadıklarını söyleyerek gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine ilişkin açıklamada bulundu. Trump'ın ifadesi, CIA'nın Suudi Prens Muhammed bin Salman'ın Kaşıkçı’nın cinayetini emrettiğine dair bir rapor yayınladıktan sonra geldi. Ancak Trump, ABD'nin "tüm gerçekleri asla bilmeyeceğini" ve ülkenin Amerikan çıkarlarını sürdürmek için Suudi Arabistan ile ilişkilerini sürdüreceğini söyledi. Trump, Beyaz Saray’da yaptığı açıklamada, “İstihbarat kurumlarımız tüm bilgiyi değerlendirmeye devam ediyor, ama Prens belki bunu yaptı ve belki de yapmadı. Şu an için bunu kimse bilemez!” dedi.

Suudi gazeteci Kaşıkçı, 2 Ekim'de İstanbul'daki Suudi Konsolosluğuna girdikten sonra kayboldu. Suudi yönetimi haftalar sonra gazetecinin konsolosluk binasında öldürüldüğünü itiraf etti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal