AB'den Kritik Açıklama: Sinovac Aşısı Olanlara Kapılar Açık

Avrupa Birliği, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından onaylanmış olan tüm aşıları yapılanlara kapılarını açma kararı verdi. AB, öncesinde Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson ve Novavax olanları kabul etmişti.

22.02.2022-16:41 - (Son Güncelleme: 23.02.2022-09:36)

Geçtiğimiz yıllarda Sinovac aşısı Türkiye'de kullanılmaya başlanmıştı. Fakat Sinovac aşısı olanlar AB ülkelerine ziyaret gerçekleştiremiyordu. Şimdi ise AB'den bu konu üzerine sevindirici açıklama geldi. Artık onaylanmış herhangi bir aşıyı olanlar AB ülkelerine gidebilecek.

TURKOVAC

Türkiye, dünyada kendi koronavirüs aşısını geliştirmiş sayılı ülkelerden biri. Tüm dünya Kovid-19 ile ilgili olarak çok ciddi bir mücadelenin içerisinde. Türkiye ise yaklaşık 2 yıldır çok ciddi bir şekilde kovid mücadelesi veriyor.  Türkiye'nin yerli ve milli koronavirüs aşısı olan Turkovac çıkarıldı. Şu anda tüm Türkiye'de yüz binin üzerinde Turkovac aşısı yapıldı. Şu zamana kadar Turkovac ile ilgili hiçbir yan etki bildirilmedi. Dolayısıyla Turkovac aşısı güvenli bir aşı, koruyuculuğu yüksek bir aşı niteliğini taşımakta. Hatta bazı uzmanlar tarafından Çin menşeli Sinovac aşısından da daha etkin bir aşı olduğu söyleniyor. 


ONAYLANMIŞ TÜM AŞILARA KAPILARINI AÇTILAR

Avrupa Birliği'nin, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından onaylanmış olan tüm aşıları olanlar da kapılarını açmaya karar verdi. Böylelikle, sadece Sinovac aşısı olanlar da Avrupa ülkelerini ziyaret edebilecek.

Alınan kararın henüz onaylanmadığı ve onaylanması durumunda 1 Mart itibariyle geçerli olacağı kaydedildi. AB, daha önce Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Johnson&Johnson ve Novavax olanları kabul etmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal