ABD'den Savaş Hamlesi!

CIA ve Pentagon rejime ait 22 stratejik bölgenin haritasını çizdi. Hedefler içerisinde İran destekli Şii milis merkezleri ile arasında Rus askerlerinin yer aldığı Humus ve Tartus’taki üsler de mevcut.

10.04.2018-10:45 - (Son Güncelleme: 10.04.2018-10:40) ABD'den Savaş Hamlesi!

CIA ve Pentagon rejime ait 22 stratejik bölgenin haritasını çizdi. Hedefler içerisinde İran destekli Şii milis merkezleri ile arasında Rus askerlerinin yer aldığı Humus ve Tartus’taki üsler de mevcut. Alman medyası hedef olabilecek askeri üslerin boşaltıldığını duyurdu.

Amerikan ordu sözcüsü Albay Patrick Ryder, ‘Askeri seçenek açıkça değerlendirdiğimiz bir konu. Bu skandal olay ışığında bulunduğumuz nokta şu; potansiyel askeri ihtimallere bakıyoruz ve bunu Başkan Trump'a iletiyoruz’ ifadelerini kullandı. Gece vakitlerinde ABD, Fransa ve İngiltere arasındaki görüşmelerde, Suriye'de yapılacak hamleler ele alındı. Bu görüşmeler, ABD'nin olası saldırıyı tek başına üstlenmeyeceği şeklinde değerlendiriliyor. Alman medyası, Suriye'de hedef olabilecek bazı askeri üslerin boşaltıldığını duyurdu.

Guta'ya gerçekleştirilen kimyasal saldırıya misilleme olarak CIA ve Pentagon, Esed'in 22 kritik bölgesinin haritasını çizdi. Vurulacak üsler içerisinde, Şii milislerin fazla olduğu stratejik yerler de mevcut. Bununla birlikte Humus ve Tartus bölgelerinde ABD hedefleri içerisinde bulunan 2 askeri üste Rus askerlerin yer aldığı ifade edildi.

Hedef gösterilen askeri üsler hakkında Fransa, İngiltere, ABD ve İsrail'in eşgüdüm dahilinde hareket edeceği açıklanırken Suriye rejimine ait askeri karargahların bombardımanı, deniz, hava ve kara füzeleri eşliğinde yapılacak. Suriyeli Uluslararası İlişkiler Uzmanı Zekeriye Molahafci, ABD’nin detaylı bir hedef haritası çizdiğini, Suriye çapında 20’den fazla askeri noktayı ilerleyen birkaç gün içerisinde vurmak için hazırlık yaptığını bildirdi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal