ABD'den Flaş Şii Açıklaması: Onları Tanımıyoruz

ABD'nin DEAŞ'a karşı yürütülen mücadelede görevli bir generali,koalisyonun Şii milislerin Musul savaşına katılmasını desteklemeyeceğini, ancak kararın Bağdat hükümetine ait olduğunu söyledi.

20.10.2016-12:22 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) ABD'den Flaş Şii Açıklaması: Onları Tanımıyoruz
Halk Seferberlik Gücü (PMF) adlı Şii milis gücü dün yaptığı açıklamada Musul harekatına katılan Irak ordusunun Sünni Türkmen
nüfusun çoğunlukta olduğu Tel Afer kasabasına doğru ilerleyişinde yanında yer alacaklarını açıklamıştı.

İnsan hakları grupları, İran'ın eğittiği paramiliter güçler olan Şii PMF milislerinin operasyonda katılmasının mezhepsel şiddeti artıracağı uyarısı yapmışlardı.

"Şİİ PMF GÜÇLERİNİ TANIMIYORUZ"

ABD liderliğindeki koalisyon güçlerinin kara birliklerinden sorumlu Amerikalı Tümgeneral Gary Volesky dün savunma bakanlığında gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Şii PMF'ye gelince, koalisyon sadece Irak güvenlik güçlerinin doğrudan komutası ve kontrolü altında olan güçleri tanır. Ve Şii PMF güçleri bu kapsamda değil. Dolayısıyla onları desteklemiyoruz."

"BİZ ONLARA TAVSİYELERDE BULUNUYORUZ... ANCAK SONUÇTA KARAR IRAK HÜKÜMETİNİNDİR"

PMF, Musul'un 55 km batısında yer alan ve Sünni Türkmen nüfusun çoğunlukta olduğu Tel Afer kasabasına doğru ilerleyen Irak birliklerini destekleyeceklerini açıklamıştı.

"Biz şu anda Musul'a odaklandık" diyen Volesky, bu nedenle Tel Afer konusunda bir yorum yapmayacağını söyledi. "Şii PMF'nin (Musul savaşında) nasıl bir rol oynayacağı konusu Irak hükümetine aittir; biz onlara tavsiyelerde bulunuyoruz.. Ancak sonuçta karar Irak hükümetinindir."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal