ABD'deki Virginia Üniversitesi'nin FETÖ İle Bağlantısı Olduğu Tespit Edildi

ABD Göçmenlik Çalışmaları Merkezi tarafından yapılan açıklamada, FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen Uluslararası Virginia Üniversitesi'nin (VIU) akreditasyonunun yakın bir zamanda iptal edilebileceği duyuruldu

01.06.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-14:10)

AA'nın intenet sitesinde yayınlanan habere göre, ABD Göçmenlik Çalışmaları Merkezi tarafından yapılan açıklamada, FETÖ bağlantısı olduğu belirtilen Uluslararası Virginia Üniversitesi'nin akreditasyonunun yakın bir zamanda iptal edilebileceği belirtildi.

Söz konusu okulun "Bağımsız Kolej ve Okullar Akreditasyon Konseyi (ACICS)" adlı ve eski ABD Başkanı Barack Obama zamanında  akreditasyon kurumları listesinden çıkarılan bir kurumdan sertifika aldığı bildirilen açıklamada, okulun Pensilvanya'da ikamet edne Fethullah Gülen'le bağları olduğu aktarıldı.

BAŞKA BİR OKULLA DAHA İLİŞKİLENDİRİLDİ  

Yapılan açıklamada, VIU'nun yanı sıra Teksas'ta başka bir okulla da ilişkilendirilen FETÖ'nün ABD'de birçok sözleşmeli okulu bulunduğun belirtildi.

Söz konusu okulların daha önce yabancı öğrencilerin ödemelerine destek olan Seçmeli Pratik Eğitim Programı'ndan (OPT) yararlandığı belirtilirken, vergilendirme sistemlerinde de "alışılmadık uygulamalar" görüldüğünü kaydedildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal