FETÖ Elebaşı İçin 'Mehdi' Benzetmesi Yapan Eski Hakime Müebbet Hapis

Yazdığı bir kararda, Fetullahçı FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'e "Mehdi" benzetmesi yapan ve daha sonra meslekten ihraç edilerek tutuklanan eski hakim İlhan Karagöz'ün yargılandığı davada, karar belli oldu. Mahkeme, sanık İlhan Karagöz'ü "Anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış hapis cezası verdi.

30.05.2019-10:38 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-12:53)

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık İlhan Karagöz getirildi. Duruşmada, sanık İlhan Karagöz mütalaaya karşı son savunmasını yaptı. 

Mahkeme heyeti, sanık İlhan Karagöz'ü "Anayasayı ihlal" suçunu işlediği sabit olduğundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme, sanığın duruşmadaki olumsuz tutum ve davranışları, olay nedeniyle pişmanlık duymamasını aleyhine değerlendirerek takdiri indirim uygulamadı.

Mahkeme, sanık hakkında her ne kadar "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ve TBMM'yi ve ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek" ve "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlarından ayrı ayrı dava açılmışsa da geçitli suç kuralları uyarına "Anayasayı ihlal" suçundan ceza verildiğinden ayrı ayrı karar verilmesine yer olmadığına hükmetti. Sanık Karagöz'ün tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme, adli emanete alınan 1 ABD doları, not kağıtları ve bilgisayar çıktı dokümanının da delil olarak saklanmasına hükmetti. 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal