ABD'de New Hampshire'daki Ön Seçimlerin Galibiyeti Sanders!

New Hampshire eyaletinde yasal olmayan sonuçlara göre Vermont Senatörü Bernie Sanders (78), Demokrat seçmenlerin yüzde 26'sının alarak galibyet sağladı.

12.02.2020-15:57 - (Son Güncelleme: 12.02.2020-15:53) ABD'de New Hampshire'daki Ön Seçimlerin Galibiyeti Sanders!

Amerikan basınının paylaştığı ve oyların yüzde 95'inin açıklandığı New Hampshire eyaletinde yasal olmayan sonuçlara göre Vermont Senatörü Bernie Sanders (78), Demokrat seçmenlerin yüzde 26'sının alarak galibyet sağladı.

Sanders'ı, eski belediye başkanı ve yarışın sürpriz isimlerinden sayılan Pete Buttigieg, yüzde 24,4 ile takip etti. Söz konus eyalette 3. sırayı yüzde 19,7 ile Minnesota Senatörü Amy Klobuchar, yüzde 9,3 ile Massachusetts Senatörü Elizabeth Warren aldı.

New Hamsphire'daki en büyük talihsizlik ise, ilk ön seçim yeri olan Iowa'daki gibi eski Başkan Yardımcısı Joe Biden'in başıana geldi.Alınan bilgiye göre, Biden Demokrat oyların sadece 8,4'ünü alarak ancak 5. olamaya hak kazanabilirdi.

Galibiyet sağladığı geçimin ardından kendisine oy veren herkese teşekkürlerini sunan Sanders, "Bu sadece Donald Trump'ı yenmekle ilgili bir mücadele değil, bu ülkeyi dönüştürmekle ilgili bir mücadele. Bu zafer, Donald Trump'ın sonunun başlangıcıdır."dedi. Sanders, milyarderlerin ülkeyi yönetmesine en olacağına dikkat çekerek, bazı rakiplerinin paralarıyla seçimleri satın alamayacağını bildirdi.

Tartışmalı Iowa seçimlerini kıl payı kazanan Buttigieg de aktardığı açıklamada, ekibiyle birlikte çok iyi bir iş çıkardıklarını ve adaylıkla ilgili ümitlerinin çoğaldığını dile getirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal