ABD'de İkinci Covid-19 Aşısı Testi Başladı

ABD'li yetkili testler için "Şimdiye dek yaptığımız en önemli deneme" ifadelerini kullandı.

10.04.2020-14:13 - (Son Güncelleme: 10.04.2020-14:11) ABD'de İkinci Covid-19 Aşısı Testi Başladı

ABD'li yetkili testler için "Şimdiye dek yaptığımız en önemli deneme" ifadelerini kullandı.

ABD'de, yeni tip coronavirüse çare bulmak adına aşının diğer güvenlik testi başlatıldı. Çalışmalar çerçevesinde, deri üzerinde daha yüzeysel bir aşılama şekli yapılıyor.

İNSANLAR, TEST İÇİN SIRAYA GİRDİ

Missouri eyaletindeki İlaç Araştırma Merkezi'nden John Ervin, testler için, "Şimdiye dek yaptığımız en önemli deneme. İnsanlar, test için sıraya girdi” ifadelerini kullandı.

İLK DOZLAR VERİLDİ

Daha önce ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde üretilen diğer bir deneysel aşının insan üzerine uygulanmasına, Washington'ın Seattle kentinde başlanmıştı. Denemelere katılım gösteren kişilerin yaklaşık üçte ikisi, ihtiyaç duyulan iki dozun ilkini aldı.

ÇİN'DE DENEMELER BAŞLAYACAK

Inovio ilaç şirketinin yürüttüğü araştırma çerçevesinde, Kansas City araştırma laboratuvarında ve Pennsylvania Üniversitesi’ne gelen 40 sağlıklı gönüllüde, INO-4800 isimli iki aşı dozu denenecek. Inovio, yakın zamanda Çin'de bu tip denemelere başlamak amacıyla Çinli araştırmacılarla beraber çalışıyor.

BİR YILDAN FAZLA SÜREBİLİR

Erken aşama çalışmaları çerçevesinde aşının, geniş ölçekli testler için yeteri kadar güvenli olup olmadığı anlaşılacak. Araştırmalarda sorun yaşanmasa bile, herhangi bir aşının yaygın olarak kullanılabilmesi için bir yıldan fazla bir süre geçmesinin gerektiği ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal