ABD Tanker Saldırısının Gerçekleştiği Yere Destoyer Gönderiyor

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Umman'da gerçekleşen petrol tankeri saldırısından sonra bölgeye savaş destoyeri gönderme kararı aldı

14.06.2019-13:30 - (Son Güncelleme: 14.06.2019-13:20)

Körfez'de ABD, İran gerilimi gittikçe yükseliyor. Özellikle ekonomik yaptırımlar ve nükleer gerilim ile patlak veren bu süreç, Umman'da petrol tankerlerine karşı düzenlenen saldırılar ile gerginleşmeye başladı.

ABD donanması, bölgede yaşananlardan sonra körfeze savaş destroyeri göndereceğini duyurdu.

DESTROYER GÖNDERİLİYOR  

CENTCOM, ABD Donanması'na ait USS Mason'un, petrol tankerlerine düzenlenen saldırılardan sonra yardım sağlamak amacıyla Umman Körfezi'ne gittiğini açıkladı.

CENTCOM Sözcüsü Teğmen Albay Earl Brown, yaptığı basın açıklamasında, "USS Mason, olay yerine yardım sağlamak için gidiyor. ABD ve bölgedeki ortaklarımız kendimizi ve çıkarlarımızı savunmak için gerekli tüm önlemleri alacaktır. Bugünkü saldırılar uluslararası seyahat ve ticaret özgürlüğü için açık bir tehdittir" sözlerini kullandı.

PETROL TANKERLERİNE SALDIRI  

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ruveys limanından Tayvan’a doğru yola çıkan Norveçli Frontline şirketine ait Marshall Adaları bandıralı Front Altair isimli tankere sabah yerel saatle 08.50 civarında bir saldırı düzenlendiğini belirtmişti.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Ruveys limanından Tayvan’a doğru hareket eden Norveçli Frontline şirketine ait Marshall Adaları bandıralı Front Altair isimli tankere sabah yerel saatle 08.50 civarında bir saldırı düzenlendiğini ifade edilmişti.

Saldırılara ilişkin ABD'den yapılan ilk açıklamalarda İran sorumlu olarak gösterilirken, Dışişleri Bakanı Pompeo açık ve net bir şekilde saldırının arkasındaki gücün İran olduğunu belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal