ABD Sağlık Kurumundan 'Türkiye' ve 100'ün Üzerinde Ülke ile İlgili Yeni Karar

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC), içlerinde Türkiye ve Olimpiyatların yapılacağı Japonya'nın da içinde olduğu 110'un üzerinde ülke için uygulanmakta olan seyahat uygulamalarını hafifletti.

09.06.2021-17:10 - (Son Güncelleme: 09.06.2021-18:19) ABD Sağlık Kurumundan 'Türkiye' ve 100'ün Üzerinde Ülke ile İlgili Yeni Karar

ABD Hastalık Kontrol ile Önleme Merkezi'nin geçen gün yenilenen uluslararası seyahat uyarı verilerine göre, içlerinde Türkiye'nin de olduğu 61 ülkenin risk düzeyi "4. seviyeden" 3 ya da altına çekildi.

CDC 4. düzey uyarısını yüksek koronavirüs (kovid-19) tehlikesine sahip ve tamamen aşılanmış şahıslar dışındakilerin yolculuk yapmalarının önerilmediği ülkeleri belirtmek için kullanıyor.

CDC vekiline göre başka 50 ülkenin uyarı notları da "2. Seviye" veya "1. seviyeye" çekildi.

Koronavirüs (kovid-19) bakımından en az tehlikeli olan ülkeler  İsrail, Singapur, Güney Kore, Belize, İzlanda ve Arnavutluk olarak bildirildi.

Türkiye'nin ile beraber listede şu anda "3. seviye" ülkeler içinde Ekvador, Fransa, Filipinler, Kanada, Güney Afrika, Meksika, İspanya, Rusya, İsviçre, Honduras, Ukrayna, Macaristan ve İtalya yer alıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı, yeni gezi uyarılarının tehlike belirleme yolundaki farklılıktan kaynaklandığını ifade ederken, "ticari uçuş sayısı, ABD vatandaşlarının giriş sınırlamaları ve üç gün içinde koronavirüs test sonucunun alınmasının önünde bulunan engeller" benzeri etkenler sebebiyle gezi uyarılarının hepsinde değişiklik yapılmadığını işaret etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı 24 Mayıs tarihinde yaptığı uyarıda 24 Temmuz tarihinde başlayacak Tokyo Yaz Olimpiyatları'ndan önce yeni koronavirüs (kovid-19) vaka dalgasını dikkat çekerek ABD vatandaşlarının Japonya'ya seyahatlerini durdurmalarını istemişti.

En son yapılan güncellemede seyahat kısıtlaması hafifletilen ülkeler içinde Japonya'da mevcut. Fakat yabancı seyircilerin Olimpiyatlara katılımına yasak getirilmiş vaziyette.

CDC'nin yeni metoduna göre "tüm seyahatlerden kaçınılması" meselesinde uyarı yapılan 4. Seviye ülkeleri seçilmelerinin yeni kriteri 100,000'de 100 koronavirüs (kovid-19) vakasından, 100,000'de 500 vaka olarak güncelledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal