AB Bakanı Ömer Çelik: Yunanistan Komşuluğu Seçmedi, Ağır Tahrik Var!

AB Bakanı Ömer Çelik Twitter üzerinde Yunanistan'ı hedef alarak, FETÖ’cülerin serbest bırakılmasına ilişkin sert konuştu. Yunanistan'ın komşuluk dışında bir pozisyon seçtiğini ve ağır tahrik ettiğini açıkladı.

20.04.2018-13:58 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-13:59) AB Bakanı Ömer Çelik: Yunanistan Komşuluğu Seçmedi, Ağır Tahrik Var!

AB Bakanı Ömer Çelik Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

‘’AB Üyesi, Yunanistan’ın Türkiye’de darbe girişimine karışmış GETÖ üyelerini açıkça himaye ettiği görülüyor. Bunları serbest bırakma yoluna gitmesi ise artık darbecileri ‘teşvik’ anlamına gelmektedir.

Darbe en alçak, en aşağılık insanlık suçudur. Bu teröristleri himaye etmek bu suça ortak olmaktır. Daha da ötesi darbecileri serbest bırakarak teşvik etmek darbecileri ödüllendiren devlet haline gelmektir.

Demokratik değerleri korumak için çeşitli uluslararası zeminlerde aynı masayı paylaştığ9mız Yunanistan’ın demokrasi düşmanlarını koruyan bir devlet haline gelmesi tarihi bir kırılma noktasıdır.

Yunanistan Savunma Bakanı ile yarışmaya başlayan Adalet Bakanı da birkaç gün önce darbecilerin serbest bırakılacağını ilan etmiştir. Bu savunma bakanından daha ağır bir tahrik faaliyetidir.

Bu tablo karşısında kimse bize hukuktan bahsetmesin. Bu tablo hukukun eseri olamaz. Evrensel hukuk darbecileri himaye edemez. Darbecileri korumak için Yunanistan, hukuku çiğnemektedir. Darbeci teröristleri himaye etmek için hukuk esir alınmıştır.

Haksız olduğu her durumda Yunanistan bol bol ‘uluslararası hukuktan’ ve ‘iyi komşuluk ilişkilerinden’ bahsetmeyi seviyor. Darbecileri himaye ve teşvik etmesiyle bu kavramlara hiç önem vermediğini ilan etmektedir.

Geçmişte darbecilerden acı çekmiş bir ülke olarak Yunanistan, ülkemizde darbe girişimine karışmış teröristleri himaye etmeyi hukukla izah edemez. Hukuku bu şeklide kirletemez.

Seçtiği bu yol Yunanistan’ın saygın bir yıl tercih etmediğini, hukuka önem vermediğini ve iyi komşuluk ilişkileri yerine başka bir pozisyonu tercih ettiğini göstermiştir.’’

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal