6 şubat depremzedelerine kira yardımı devam edecek mi?

Kahramanmaraş, Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde yaşanan depremler 11 ili derinden etkiledi. Depremde evsiz kalan depremzedeler "Kira yardımı uzatılacak mı?" sorusunun cevabını arıyor. Afetzedelere yönelik kira yardımına ilişkin açıklama yapıldı. İşte detaylar…

31.01.2024-10:43 - (Son Güncelleme: 31.01.2024-18:02)

Sabah gazetesinde yer alan bilgilere göre, hane başı kira desteği ödemesinin 2024 yılı sonuna kadar uzatılması planlanıyor. Yeni evlerine geçen afetzedelere ise yardımların kesileceği öğrenildi.

Yıl sonuna kadar afetzedelere kira yardımı devam edecek!

6 Şubat depreminin yıl dönümünde, depremzedelerin yaşam koşullarının ne aşamaya ulaştığı yönünde sorgulamalar başlarken, 11 ili etkileyen depremde evsiz kalan afetzedelere AFAD, bir yıl süreyle hane başı kira yardımı ödemesini gerçekleştirmişti. Hane başı kira yardımı ödeme süresinin uzatılıp uzatılmayacağı merak konusu olmuştu. Sabah gazetesinin habere göre hane başı kira desteği ödemesinin bu yıl sonuna kadar uzatılması planlanıyor. Yeni evlerine geçen afetzedelere ise yardım kesileceği bilgisi yer aldı.

Depremzedelere Kira Yardımı

Afetzedelere 14 milyar TL yardım!

Yetkililerden edinilen bilgilere göre: AFAD, bugüne kadar depremzedelere 14 milyar 452 milyon 608 bin 500 TL hane başı kira yardımı ödemesi gerçekleştirdi. Ocak ayı itibarıyla ev sahibi depremzedelere yapılan kira yardımı ödemesi 5 bin TL'den 7 bin 500 TL'ye, kiracı depremzedelere yapılan kira yardımı ödemesi de 3.000 TL'den 5.000 TL'ye çıkarıldı. Zamlı kira yardımları bu ay depremzedelerin hesaplarına yattı.




Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal