47 Sığınmacı Çocuk Almanya'ya Ulaştı

Yunanistan'daki korunmasız sığınmacı çocukların Avrupa Birliği ülkelerine gönderilmesi anlaşması çerçevesinde, Yunan adalarında bulunan kamplarda yaşamını sürdüren korumaya ihtiyaç duyan 47 sığınmacı çocuk Almanya'ya ulaştı.

18.04.2020-14:52 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-14:50) 47 Sığınmacı Çocuk Almanya'ya Ulaştı

İçişleri Bakanlığından gelen yazılı açıklamada, 47 refakatsiz mülteci çocuğun, uçakla Yunanistan'ın Atina kentinden, Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinin Hannover şehrine getirildiği ifade edildi.

Almanya'nın bu neticede Yunan adalarında bulunan refakatsiz çocuklara ilişkin Avrupa Birliği kapsamındaki girişimi desteklediği kaydedilen açıklamada, bahsi geçen çocukların Aşağı Saksonya eyaletinde 14 gün boyunca tecrit edilmelerinin ardından eyaletlere gönderileceği belirtildi.

Yapılan açıklamada, Afganistan, Suriye ve Eritreli çocukların Midilli, Sisam ve Sakız adalarında bulunan kamplardan alındığı ve aralarında 4 kız çocuğunun olduğu ifade edildi.

Ayrıca açıklamada, bütün çocuklara Yunanistan'dan çıkmadan önce yeni tip coronavirüs testi uygulandığının da altı çizildi.

"ALMANYA SÖZÜNÜ TUTUYOR"

İçişleri Bakanı Horst Seehofer, coronavirüsün ülkedeki ağır yüküne karşın korunmasız mülteci çocukların ülkeye getirilmesinden memnun olduğunu dile getirdi.

Bakan Seehofer, "Bu, Avrupalı partnerlerle aylardan beri yapılan yoğun görüşmeler ve hazırlıkların bir sonucudur. Almanya, verdiği sözün arkasında duruyor. Biz, Avrupa'daki dayanışmanın somut sinyalini veriyoruz. Avrupalı partnerimizin de verdikleri sözleri şimdi mümkün olan en kısa zamanda uygulamaya koyacağını varsayıyorum" şeklinde konuştu.

Almanya basınında verilen haberlerde, birçoğu 14 yaşından küçük olan mülteci çocukların, 14 günlük karantina döneminde Osnabrück’te kalacağı ve çocuklara burada tıbbi ve psikolojik destek sağlanacağı ifade edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal