3 Büyükşehire Kayyum Kararı, Akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sözlerini Getirdi

Belediye başkanlarının vazifeden alınması ile alakalı seçim öncesi işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkanlarının terör örgütü ile alakalarını belirledikleri anda kayyum atanması ile alakalı adım atacaklarını ifade etmişti.

19.08.2019-11:19 - (Son Güncelleme: 19.08.2019-14:25)

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ı vazifelerinden aldı. Kayyum işlemi, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 31 Mart yerel seçimi öncesi yaptığı açıklamayı hatırlattı.

İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bedia Özgökçe Ertan'ı vazifeden aldı.

"ANINDA KAYYUMLAR İÇİN YOLU AÇARIZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart seçimlerinden evvel yaptığı açıklamalarda, geçmişte olanlara benzer şeyler olması durumunda HDP'li belediyelere kayyum atanacağının işaretini vermişti.

Erdoğan, "31 Mart'tan sonraki süreçte benzer şeyler olduğu anda biz bu işi hemen yargıya götürür ve anında da kayyumlar için yolu açarız. Çünkü kayyumun ne denli yararlı olduğunu biz yaşayarak gördük" demişti.

"ONU ORADA TUTMAYIZ"

Erdoğan gene 31 Mart öncesi yaptığı bir konuşmada, "Terörle alakası olmayan seçim kazanmışsa, o insanlara adımımız olmaz. Fakat terörle alakası seçim öncesi belirlenememişse, daha sonra belirlenirse onu orada tutmayız" sözlerini kullanmıştı.

DAHA ÖNCE DE KAYYUMLA YÖNETİLMİŞLERDİ

Diyarbakır, Mardin ve Van dâhil birçok HDP'li belediye, 15 Temmuz darbe kalkışması ardından ilan edilen OHAL döneminde uzun süre kayyumla idare edilmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal