200 Bin Suriyeli Sığınmacı Ülkesine Döndü

TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, bugüne kadar 200 bin civarında Suriyelinin ülkesine döndüğünü belirtti.

11.01.2019-20:42 - (Son Güncelleme: 11.01.2019-20:35) 200 Bin Suriyeli Sığınmacı Ülkesine Döndü

TBMM Göç ve Uyum Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Bursa Heykel'deki Valilik Binasında bir açıklama yaptı. 

Suriye'deki zor koşullar sebebiyle yer değiştirmek zorunda kalan insan sayısını açıklayan Uslu, "Suriye'de hakikaten insanların can güvenliği tehlikede. Bugüne kadar 10 milyon Suriyeli yer değiştirmek zorunda kalmış ve 10 milyon Suriyelinin yaklaşık 1 milyonu hayatını kaybetmiş. Çocuk ve kadınlar hayatını kaybediyor. Bu süreçte biz de açık kapı politikası gereği sınırlarımızı açtık ve bugün Türkiye'nin farklı noktalarında Suriyeliler yaşamaktadır. Bizim nihai hedefimiz onların kendi ayakları üzerinde durmalarını ve üçüncü kişilere gerek duymadan yaşamalarını sağlamak ve en nihayetinde de Suriye'de huzur, barış ve güven ortamı sağlandıktan sonra kendi ülkelerine, yuvalarına, mahallelerine dönmelerini sağlamak." diye konuştu.

Suriye'ye geri dönen sığınmacıların istatistiklerini de paylaşan Uslu, "Bugüne kadar da 200 bin civarında Suriyeli kardeşimiz kendi ülkesine dönmüş durumda. Bu konuda dün Göç İdaresi İl Müdürlüğünden haber aldık. Bursa'dan da Suriye'ye dönen Suriyeliler bulunmaktadır." dedi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.



DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal