2 aylık bebek 30 saatlik yaşam savaşını kazandı: İşte enkazlardan sağ çıkarılanlar

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremin üzerinden 1 günün üzerinde bir zaman geçti. Arama kurtarma çalışmaları ise hızla devam ederken, 30 saattir deprem enkazı altında kalan 2 aylık bir bebek milyonlara umut oldu. İşte enkazlardan sağ çıkarılanlar...

07.02.2023-12:34 - (Son Güncelleme: 07.02.2023-17:48) 2 aylık bebek 30 saatlik yaşam savaşını kazandı: İşte enkazlardan sağ çıkarılanlar

Türkiye'yi yasa boğan Kahramanmaraş depreminin üzerinden 30 saatten fazla zaman geçti. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki büyük depremin yıkıma sebep olduğu 10 ile Türkiye'nin her yerinden sevk edilen arama kurtarma ekipleri, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Arama kurtarma çalışmaları ise hızla devam ederken, 30 saattir deprem enkazı altında kalan 2 aylık bir bebek milyonlara umut oldu.

Sağ çıkan her can umut oluyor

İnternethaber'de yer alan habere göre; Hatay’da arama kurtarma çalışmalarını sürdüren Pendik Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri, bir kişiyi sağ olarak kurtardı. Büyük Dalyan Mahallesi Merkez Sokak’taki yıkılmış bir binadan İsmail adında, 60’lı yaşlardaki bir kişiyi çıkardı. Hafif yaralı olduğu anlaşılan vatandaş ilk müdahale sonrası sedyeyle ambulansa taşındı.

Enkazdan Sağ Çıkanlar

16 yaşındaki Şevval, enkazdan altından sağ kurtarıldı

Hatay'daki arama-kurtarma faaliyetlerine katılan Kütahya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, 16 yaşındaki Şevval Deniz'i yıkılan binanın enkazından sağ olarak kurtardı. Enkazdan çıkarıldıktan sonra gözyaşlarına boğulan Şevval, kendisini kurtaran itfaiye erlerince sağlık ekiplerine teslim edilerek hastaneye götürüldü.

Dilara 30 saat dayandı

Bursa'dan deprem bölgesine giden Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri, Kahramanmaraş'ta enkaz altında kalan 17 yaşındaki Dilara Aktaş’ı depremden 30 saat sonra kurtardı. Dilara'nın ailesinin büyük bölümü enkaz altında.

Umay enkazdan çıktı

Hatay'da enkaz altında kalan Umay isimli küçük kız, annesi ve babasıyla İBB ekiplerince enkaz altından sağ olarak çıkarıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu o anların videosunu, "Güzel kızım Umay, kurtuluşun bir nebze de olsa içimizi ısıttı. Hatay’daki kurtarma ekiplerimizden güzel haberler geliyor. Takviye ekiplerimiz de yolda" notuyla paylaştı.

Ekipler, hamile bir kadını, eşi ve Umay isimli küçük kızı ile birlikte enkazdan kurtardılar. Umay'ın kurtarılma anları İmamoğlu tarafından “Güzel kızım Umay, kurtuluşun bir nebze de olsa içimizi ısıttı. Hatay'daki kurtarma ekiplerimizden güzel haberler geliyor. Takviye ekiplerimiz de yolda” sözleri ile sosyal medyadan paylaşıldı.

Enkazdan kurtarılan Orçun isimli çocuğa ekiplerin “içerde başka biri var mı” sorusuna verdiği “Bir babam, öldü annem” cevabı yürek sızlattı.

Enkazdan Sağ Çıkanlar-1

24 saat sonra kurtarıldı: Ailemi bekliyorum

Hatay'da görev yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Efe Apartmanında ailesiyle birlikte enkaz altına Hatice Şeren isimli kızı deremin 24. saatinde sağ olarak kurtardı. Hatice Şeren isimli kız, “Benim hiçbir yerimde hasar yok. Burada kalıp annemin babamın çıkmasına yardımcı olun” diyerek anne ve babasının kurtarılmasını istedi.

Anne ile oğlu enkazdan sağ çıktı

Eyüpsultan Belediyesi tarafından bölgeye gönderilen Eyüp Sultan Afet Yönetim Birimi (ESAY) ekibi, Hatay’ın İskenderun ilçesinde, saatler sonra bir anne ve oğlu sağ olarak çıkardı .Enkazdan çıkarılan Feride isimi kadın ile oğlu Doruk’a ilk müdahale ise enkaz başında bekleyen sağlık ekipleri tarafından yapıldı. Yapılan ilk kontrollerin ardından anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı. 

Anne ve iki kızı 29 saat sonra kurtarıldı

Gaziantep'te 6 katlı Gölgeler Apartmanı'nın enkazından anne Gülten Yılmaz ile kızları Aysun (16) ve Rabia (14) sağ çıkarıldı. Depremden 29 saat sonra kurtarılan anne ve kızları ambulansla hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

28 saat sonra enkazdan sağ çıktı

Diyarbakır'da, Yenişehir ilçesi Ofis semtinde bulunan Sözen apartmanında 28 saat sonra umutlu bekleyiş mutlu sona erdi, 27 yaşındaki Merve Özgürdemir yaralı olarak çıkartılarak hastaneye kaldırıldı. Öte yandan apartmanda gece saat 04.00 sularında Cengiz Bingöl ve Muhammet Emir Bingöl de yaralı olarak kurtarılırken Mehmet Kaya ve Hüsniye Kaya’nın ise cansız bedenine ulaşılmıştı. Şehir genelinde ise 83 kişi hayatını kaybetti.

Enkazdan Sağ Çıkanlar-2

29 saat sonra sağ çıktı, anne baba ve ablası öldü

Adıyaman il merkezinde Turgut Reis Mahallesi'nde deprem nedeniyle çöken 5 katlı bir binanın enkazından Eylül İklim Bali adlı kız çocuğu sağ olarak çıkartıldı. Binanın dördüncü katında yaşadığı öğrenilen ailenin enkaz altında aynı noktada kaldığı, Eylül İklim Bali’nin anne, baba ve ablasının hayatını kaybettiği belirlendi.

Gümüşhane ve Sürmene’den gelen ekiplerce kurtarılan kız çocuğu, hastaneye kaldırıldı.

Hayata yeniden 'merhaba' dediler

Malatya’ya yönlendirilen 12 kişilik Edremit Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi, akşam saat 20.00 sularında AFAD yetkililerinin koordinasyonunda Efruz Sitesinde çalışma başlattı. Yürütülen arama kurtarma çalışmalarında ilk olarak Şahin Ulutaş isimli kazazedeyi enkazdan sağ çıkartarak sağlık ekiplerine teslim eden Edremit ekibi, yürüttüğü çalışmalar sonucunda aynı enkazda Yasemin Karakurt isimli depremzedeyi de sağ çıkarttı.

2 aylık Mehmet 29 saat sonra sağ çıktı

Hatay'da depremden 29 saat sonra sonra 2 aylık Mehmet Çınar isimli bebek enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

İki çocuk 26 saat sonra yüzleri güldürdü

Hatay merkezde arama çalışmaları yapan ekipler, bir binadan sesler geldiğini tespit etti. Bunun üzerine belirlenen binada çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, 2 çocuğu sağ olarak bulundukları yerden çıkardı. Büyük bir sevinç yaşanırken, çocuklar ambulansla tedavi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı.

3 yaşındaki Miran 22 saat dayandı

Malatya'da yıkılan 5 katlı bir apartmanın enkazı altında kalan 3 yaşındaki Miran Tekeş ile 26 yaşındaki Abdullah Uraz Sivas itfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde 22 saat sonra enkaz altından sağ kurtarıldılar. Minik Miran ile Abdullah Uraz sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından tedavi için Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

24. saatte kurtarılan Deniz, umut oldu

Osmaniye'de Metin Tamer Sitesinde enkaza dönen yapıda çalışmalarını sürdüren ekipler saat 23.00 sıralarında enkaz altından ses aldı. AFAD, JAK, UMKE ekiplerinin 5 saatlik çalışmasının ardından Deniz Kaya kurtarıldı. Depremin 24. saatinde kurtarılan Deniz Kaya adeta umut oldu. Ancak aynı enkazda bulunan eşi Burak Kaya ve 1,5 yaşındaki kız çocukları olan Ekin Kaya'nın cansız bedenine ulaşıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal