Fransız dergiden Türkiye’de yaşanan depremle ilgili vicdansız paylaşım

Fransız hiciv dergisi Charlie Heddo’nun Türkiye’de yaşanan depremle ilgili çizimi büyük tepkilere neden oldu. Söz konusu çizimde, "Türkiye'de deprem. Tank yollamaya bile gerek yok" ifadeleri kullanıldı.

07.02.2023-12:18 - (Son Güncelleme: 07.02.2023-17:38) Fransız dergiden Türkiye’de yaşanan depremle ilgili vicdansız paylaşım

Kahramanmaraş’ta Pazarcık ve Elbistan merkez üssü olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. Bölgede yüzlerce artçı deprem gerçekleşti. Sarsıntılar Osmaniye, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Malatya, Adana, Elazığ dışında; Suriye, Kıbrıs adası, Irak, Mısır ve Lübnan'da hissedildi ve birçok yıkıma yol açtı.

Vicdansızlık

Türkiye’de ve Suriye’de binlerce kişinin hayatını kaybettiği bu acı olaydan sonra ülkeler Türkiye için seferber olurken; vicdanları karalayan bir gelişme yaşandı.

Fransız dergiden vicdansızlıkFransız hiciv dergisi Charlie Hedbo, Türkiye’de yaşanan ve binlerce insanın hayatını yitirdiği depremlerle alay etti. Derginin depremle alakalı olarak paylaştığı çizimde,” Türkiye'de deprem. Tank yollamaya bile gerek yok" yazdığı görüldü.


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal